Blink-182

Blink-182 | foto: Punx Not Dead

Hlavními hvězdami Prague City Festivalu budou Blink-182

  • 1
Pořadatelé Prague City Festivalu, jehož první ročník se uskuteční na pražském Výstavišti 23. června, oznámili jména hlavních hvězd. Jsou jimi americké kapely Blink-182 a 30 Seconds To Mars.

Američtí pop-punkeři Blink-182 patří od svého předloňského comebacku k nejvyhledávanějším lákadlům zahraničních festivalů. Do Česka však přijíždějí vůbec poprvé. 30 Seconds To Mars, vedení hollywoodským hercem Jaredem Letem a jeho bratrem Shannonem, se do Prahy naopak vrátí po roce.

"House Of Pain v čele s Everlastem, Hadouken, Gogol Bordello, Skindred, Gaslight Anthem, Flogging Molly, Support Lesbiens, Superhiks," vypočítává mluvčí festivalu Kateřina Dědková. "Už tento výčet kapel by býval stačil k naplnění počátečního slibu pořadatelů připravit pro tuzemské návštěvníky i zahraniční turisty festival zahraničních parametrů, jenž bude srovnatelný s obdobnými akcemi v dalších evropských metropolích." Nyní nabídku korunuje hlavními bonbonky.

30 Seconds To Mars

"Stálo to hodně úsilí, ale ve finále se ukázalo, že Praha je mezi hudebníky více žádaná destinace. Svou roli sehrálo i unikátní prostředí městského parku tři zastávky MHD od centra s ohledem na komfort návštěvníků. Informace ohledně organizace na místě, možností ubytování, doprovodného programu včetně dalších koncertů a akcí budeme postupně zveřejňovat," uvedl za pořádající agenturu PunxNotDead její ředitel Borek Jiřík.

Vstupenky jsou exkluzivně k dostání v distribuční síti Ticketportal. Od 11. února za 790 a 990 korun, od 1. března se bude cena zvyšovat. Pro všechny, kteří využili včasného nákupu a – jak pořadatelé zdůrazňují – "projevili tak hned zkraje Prague City Festivalu důvěru", je připraven malý dárek a vstupenky původně zakoupené za 590 korun jim budou automaticky převedeny do dražší kategorie stání u pódia.