Hugh Laurie (aka Dr. House) s The Copper Bottom Bandem vystoupili v Kongresovém...

Hugh Laurie (aka Dr. House) s The Copper Bottom Bandem vystoupili v Kongresovém centru (26. července 2013, Praha) | foto:  Petr Topič, MAFRA

Hugh Laurie se vrací do Česka. Jediný koncert chystá na červenec do Brna

  • 2
Představitel seriálového doktora House opět míří do Česka jako muzikant. Po loňských dvou koncertech v Praze se nyní 22. července představí v brněnské Kajot Aréně. S kapelou The Copper Bottom Band nabídne povedenou hudební estrádu.

Vstupenky na jediný letošní Laurieho koncert v Česku jsou v předprodeji v síti Ticket Art od 590 do 1 990 korun. Loni v létě se britský herec, spisovatel a hudebník dvakrát představil v pražském Kongresovém centru.

"Po poslechu dvou alb Hugha Laurieho se zdálo, že jeho herectví odzvonilo a muzikantské já plně zvítězilo. Po zhlédnutí prvního ze dvou pražských koncertů je třeba konstatovat, že hereckou šarži v sobě protagonista nezapře. A určitě ani nechce," psali jsme v tehdejší recenzi.

První album Let Them Talk vydal Laurie v roce 2011 jako poctu blues, na loňské desce Didn't It Rain se potom ponořil ještě hlouběji do tradiční americké hudby.

Na turné jej stejně jako minulý rok doprovází The Copper Bottom Band. "Tato skupina hraje nejlíp, jak ji kdy uslyšíte. Myslím, že můžu slíbit skvělý zážitek!" říká Laurie.

Laurie se objevil například v seriálu Černá zmije, ale skutečně ho proslavila až úspěšná série s geniálním a excentrickým doktorem Housem. Kromě hudby se věnuje také psaní. Jeho thriller Obchodník se smrtí vyšel i v češtině.