Gaia Mesiah

Gaia Mesiah

Hudební tipy: slečny, berte si chlebíčky!

Slečny a chlapec z Gaia Mesiah se loučí se zpěvačkou záznamem narozeninového koncertu, bratři Ebenové po šesti letech natočili desku, nabízejí na ní chlebíčky, a v rádiích boduje britský objev Duffy.

TIP TÝDNE
Gaia Mesiah - Thank You Dr. Beat
Gaia Mesiah (12.12. 2007 - Lucerna Music Bar)Zpěvačka Marka Rybin z populární (téměř) dívčí rockové formace definitivně odešla, kapela se s ní tedy loučí speciálním záznamem živého vystoupení v Lucerna Music baru. Nahrávka obsahuje ty nejzajímavější momenty z koncertu, na kterém Gaia Mesiah oslavila své šesté výročí. CD obsahuje celkem jedenáct skladeb, čtveřici remixů a střihový videoklip nazvaný stejně jako poslední řadové album skupiny Alpha Female.

Z ČESKÝCH LUHŮ
Bratři Ebenové - Chlebíčky

Bratři EbenovéDlouhých šest let chystali bratři Ebenové album, které pojmenovali podle české kulinářské "speciality". Najdete na něm dvanáct skladeb, které pojednávají jak o věcech všedních, tak i zcela absurdních, nicméně vždy důvěrně známých. Nutno ještě dodat, že byť deska vznikla za hudebního přispění nejen všech tří bratrů a jejich stálé doprovodné kapely, autorem všech skladeb je Marek Eben. Jediným hostem alba je tentokrát herečka Jaroslava Kretschmerová, jejíž hlas zní v písničce Houston.

DLOUHO OČEKÁVANÉ
The Offspring - Rise And Fall, Rage And Grace
Čtveřice Dexter Holland, Noodles, Greg K a Pete Parada nechala na vydání alba Rise And Fall, Rage And Grace fanoušky čekat čtyři a půl roku. Novinka vznikala pod dohledem ostříleného dvorního producenta Metalliky Boba Rocka a propagační materiály ji charakterizují jako "celek, který věrně pokračuje v hudební tradici předešlých alb". Fandové se na The Offspring můžou těšit co nevidět i naživo, protože vystoupí 4. července v rámci festivalu Rock For People.

DÁLE VYCHÁZÍ
Pavel Žalman - Mezi kameny

Zahrada 2006 - Pavel Žalman LohonkaNa novém Žalmanově albu najdete nejen čerstvé čistě autorské počiny, ale také úpravy polozapomenutých lidových písní a tradicionálů. Album navíc obsahuje DVD s koncertem kapely Žalman a spol. s řadou hostů.

Judas Priest - Nostradamus
Judas PriestLegendární rocková formace Judas Priest přichází po - pro fanoušky nekonečně dlouhém - čekání s novým albem, které dostalo název Nostradamus. Jedná se o koncepční dvoudiskový projekt inspirovaný slavným věštcem a dobou, ve které žil.

The Music - Strength In Numbers
V pořadí už třetí album od britské rockové kapely z Leedsu The Music produkovali superproducent Flood (Killers, U2, Depeche Mode) a Paul Hartnoll z už neexistujících elektronických legend Orbital. Vydavatelství jej charakterizuje jako "skvělou energickou desku".

DALŠÍ TITULY
František Ringo Čech Rihanna - Good Girl Gone Bad Live DVD, Emmylou Harris - All I Intended To Be, Gabriella Cilmi - Lessons To Be Learned, Phantom Planet - Raise The Dead, František Ringo Čech - Já jsem básník, Mistr péra, Tiesto - In Search Of Sunrise 7 2008, Laibach - Volk Dead In Trbovlje DVD, ABBA - Thank You For The Music, Eliane Elias - Bossa Nova Stories, Usher - Usher

HITPARÁDY
DuffyStojaté vody nejhranějších (Kryštof, Kravitz, Minogue, Caillat) minulý týden rozčeřila zpěvačka Duffy s hitem Mercy, který se prodral až na čtvrté místo. Novinek je celkem šest - opatrný nástup na 42. místě zaznamenala novinka od Madonny Give It 2 Me, šedesátí startují Ready Kirken se singlem Není to tak zlé. O dvě příčky níž jsou nově Linkin´ Park s písničkou Leave Out All The Rest a hned pod nimi Sam Sparro a Black&Gold. Na chvost stovky nejhranějších ještě pronikli Jordin Sparks a Shaun Baker.

Václav NeckářI v prodejní Top 5 zaúřadoval rychlý vzestup - mezi Dana Bártu, Madonnu, Kanikuly a Jaromíra Nohavicu si o čtyřicet míst na třetí povyskočila kompilace Taneční liga s číslem 105. Na 21. místě si nově Václav Neckář zpívá Šalalalalí a o šest míst níž startuje výběr Láska prý od Karla Černocha. Dobře se minulý týden prodával i soundtrack k filmu Sex ve městě, Zlaté hity od Wabiho Daňka, vzpomínková kompilace Františka Sahuly a Best Of Lennyho Kravitze.