Zpěvačky ze skupiny Tatu, Lena Katina a Yulia Volkova. (3. listopadu 2005)

Zpěvačky ze skupiny Tatu, Lena Katina a Yulia Volkova. (3. listopadu 2005) | foto: Profimedia.cz

Zemřel bývalý kytarista ruské skupiny Tatu. Podle novin podlehl koronaviru

  • 59
O víkendu zemřel bývalý kytarista ruské hudební skupiny Tatu, skladatel, textař a producent Maxim Galsťjan. Na sociálních sítích se podle serveru Gazeta.ru, který na hudebníkovu smrt upozornil, začaly šířit spekulace o tom, že Galsťjan podlehl koronaviru. Vládní deník Rossijskaja gazeta na svém webu rovnou napsal, že podlehl komplikacím vyvolaným nákazou.

Galsťjan v roce 2003 vystupoval s Tatu v hudební soutěži Eurovize, ve které ruská skupina získala se svou písní druhé místo. To v té době bylo v Rusku vnímáno jako neúspěch, protože od Tatu se čekala výhra. Zpěvačky Lena Katinová a Julija Volkovová se hájily, že měly při vystoupení špatně nastavený zvuk a že kamery je zabíraly jen zpovzdálí. Dívky byly tehdy proslulé provokativními hrátkami s lesbickou láskou.

Galsťjan hrával také v dalších ruských kapelách, například IFK, která v roce 1999 vystupovala jako předskupina Red Hot Chili Peppers při koncertu této americké skupiny u Kremlu.

Dramatická epidemická situace panuje v současné době především v Moskvě, kde se denní přírůstky nových případů nákazy koronavirem během necelých dvou týdnů ztrojnásobily. Tamní úřady ve snaze omezit šíření viru mimo jiné zakázaly shromáždění více než tisíc lidí a prodloužily omezení pro divadla, hřiště či dětské koutky v nákupních centrech.

 Restaurace, kavárny a kluby budou dál muset být zavřené v době od 23:00 do 06:00. K šíření koronaviru podle úřadů přispívají hlavně nové mutace viru a nedostatečná proočkovanost obyvatel. Tisk nevylučuje zavedení nových opatření v metropoli na počátku tohoto týdne.

,