R.E.M. | foto: Anton Corbijn

Hlídejte si čas: R.E.M. dnes v půl osmé zveřejní novou písničku

  • 7
Americká skupina R.E.M. dnes prostřednictvím své domovské webové stránky http://remhq.com nabídne svým fanouškům zdarma ochutnávku z chystaného alba Collapse Into Now v podobě skladby Discoverer. Stane se tak přesně v 19.30 našeho času.

Vydání nového alba je naplánováno na 7.března 2011. Skupina zároveň zveřejnila nové fotografie, jejichž autorem je věhlasný fotograf Anton Corbijn.

Patnácté album R.E.M. natáčelo trio Michael Stipe, Peter Buck a Mike Mills opět s producentem Jacknife Lee, se kterým spolupracovalo již na předchozím albu Accelerate. Jacknife Lee jako držitel Grammy v minulosti pracoval na albech světové extratřídy, mimo jiné i s U2, Snow Patrol, The Hives, Kasabian, The Editors, Aqualung a nebo Bloc Party.

R.E.M.

Collapse Into Now bylo nahráváno v New Orleans ve studiu Music Shed a v Berlíně ve slavných studiích Hansa, kde se narodila řada legendárních alb, včetně Bowieho Heroes, Achtung Baby od U2, či Lust for Life Iggy Popa. Závěrečný mix alba následně vznikl ve studiu Blackbird v Nashvillu.

Poslední řadové album R.E.M Accelerate z roku 2008 bylo u nás ihned po vydání na 1.místě hitparády a přineslo tři singlové hity Supernatural Superserious, Hollow Man a Man-Sized Wreath. Skupina následně v říjnu loňského roku vydala živé 2CD R.E.M. Live At The Olympia.

Které písně na albu zaznějí

Discoverer
All The Best
Uberlin
Oh My Heart
It Happened Today
Every Day Is Yours To Win
Mine Smell Like Honey
Walk It Back
Alligator Aviator Autopilot Antimatter
That Someone Is You
Me, Marlon Brando, Marlon Brando and I
Blue