Kapela Gaia Mesiah v obnovené původní sestavě. Zleva: Misha, Marka Rybin, Santa...

Kapela Gaia Mesiah v obnovené původní sestavě. Zleva: Misha, Marka Rybin, Santa Morella a Josh Stewart | foto: Jakub Červenka

VIDEO: Gaia Mesiah má ohnivou píseň o Husovi a k ní klip bez patosu

  • 0
Skupina Gaia Mesiah vydává po dvanácti letech nové album Excellent Mistake, ke kterému 7. února vyrazí na turné. Aktuálně představuje klip k prvnímu singlu Království. Na iDNES.cz jej uvádíme v premiéře.

Náladou se album Excellent Mistake přibližuje debutové desce Ocean. Do nahrávky se podařilo přenést až nakažlivou energii, která je jednou z hlavních předností kapely. Osobitý drajv nepřipustí netečný poslech. Album je plně autorské a hodně barevné. Většina skladeb je nazpívána v angličtině.

„Excellent Mistake je skutečným odrazovým můstkem z naší minulosti do současnosti a do naší budoucnosti. Zesílili jsme jako skupina i jako jednotlivci, z naší hudby je to cítit,“ míní baskytarista Josh Stewart. „Pro mne nové album znamená tvůrčí satisfakci, naplnění hudebních vizí, jakousi sklizeň dávno zasetých a pozvolna zrajících témat,“ dodává kytarista Santa Morella.

Jako první klip k albu vypouští Gaia Mesiah Království, jednu ze dvou skladeb s českým textem. „Je to ohnivá píseň, která jde skrze věky, jako dav a elita. Je věnovaná mistru Janu Husovi, který neodvolal,“ komentuje píseň bubenice Misha. „Režisér Matěj Říha měl jasno, video je lyrická imidžovka bez patosu a hudba rockový nářez. Jsme nadšeni, jak to vyšlo.“

Skupina Gaia Mesiah vznikla v roce 2001. Od roku následujícího hrála v sestavě, v níž vystupuje i nyní. Vydala eponymní samizdatové EP, studiová alba Ocean a Alpha Female a Live desku Thank You Dr. Beat. Do roku 2008 patřila ke stálicím tuzemské rockové scény, poté se až do roku 2016 odmlčela.