Folkový kvítek 2005

Folkový kvítek 2005 | foto: Marek Dvořáček, iDNES.cz

Folkový kvítek slaví patnáctiny

Už popatnácté se rozezní hudbou amfiteátr na Konopišti v rámci festivalu Folkový kvítek, který kromě hvězd opět představí finalisty dětské soutěže.

Do sobotního celorepublikového finále v žánrech folk, country, folk-rock, bluegrass a trampská píseň se dostalo třináct interpretů včetně formace Berušky, která na Folkovém kvítku vyhrála už třikrát.

"Dále chystáme pasování již šestého Rytíře českého a moravského folku, a v rámci výročí oceníme za dlouholetou pomoc festivalu i vybrané kamarády a organizace," uvedl pořadatel festivalu Jiří Hopp.

Program letošního ročníku začne už v pátek 12. května večer. Přírodní amfiteátr obsadí Cymbelín, Jablkoň či Roman Horký s Kamelotem, romantické nádvoří zámku bude patřit kapelám Ginevra či Spirituál kvintet.

Sobotní program začne v nedalekém Benešově. "Kdo patří k raním ptáčatům a nevadí mu udělat pár kroků navíc, tak tam od 9 hodin vystoupí taneční skupina Crash Dance, plzeňské duo Démophobia a kapela Koňaboj," zve Hopp.

Od jedenácti pak vypukne hlavní část Folkového kvítku, šestnáctihodinový hudební maraton, který zahrnuje to nejlepší nejen z tuzemského folku a country, ale i přesahy do bigbítu a folkloru.

Konkrétní jména? Pouta, Nezmaři a Miki Ryvola, Hop trop, Vašek Koubek, Michal Prokop s přáteli, Hradišťan, Žalman a spol. Lenka Dusilová a mnozí další...

"Připravujeme různá drobná překvapení, která zpestří celý program. Pro ty, kteří ještě nebudou mít hudby dost, po oficiálním ukončení festivalu, bude přichystána taneční scéna ve stanu Kozlovna," podotýká Hopp.

INFORMACE O FESTIVALU ZDE