Letošní ročník Eurotrialogu je věnován Filipu Topolovi.

Letošní ročník Eurotrialogu je věnován Filipu Topolovi. | foto: MAFRA

Rock for People se vrací do Brodu a další festivalové tipy na víkend

  • 4
Sezona prázdninových festivalů se pomalu blíží ke konci. Hudební fanoušci si ale ještě tenhle víkend mohou užít Hip Hop Kemp v Hradci Králové, oslavu dvaceti let Rock for People opět v Českém Brodě či mikulovský Eurotrialog.

Hip Hop Kemp (čtvrtek - sobota)
Koncertem největší hvězdy letošního ročníku vyvrcholí ve Festivalparku v Hradci Králové už první den tradičního Hip Hop Kempu. Americký zpěvák CeeLo Green se původně proslavil coby člen projektu Gnars Barkley, navázal na něj však i úspěšnou sólovou kariérou s velkým hitem Fuck You. Kromě tuzemské žánrové špičky vystoupí Dilated Peoples, KRS One nebo Onyx.
Vstup: 1 600 korun

Brod 20 (sobota)
Druhou oslavu dvaceti let si dopřejí pořadatelé festivalu Rock for People. Tentokrát výhradně s tuzemskými kapelami a hlavně v původním areálu v Českém Brodě, kde festival před dvěma dekádami začínal. Mezi účinkujícími nechybí pro začátky téhle hudební přehlídky typické kapely jako Divokej Bill, Vypsaná Fixa nebo Medvěd 009. Největším písmem je na plakátech vyveden Kryštof. Ve „starém“ Brodě zahrají také Tata Bojs nebo Horkýže Slíže.
Vstup: 550 korun

Eurotrialog (pátek - sobota)
S všeříkajícím podtitulem „festival nepopulární hudby“ se koná v Mikulově další ročník tradičního Eurotrialogu. Ten se v dramaturgii soustředí na alternativu. Hrát budou Už jsme doma, slovenští Korben Dallas, Zuby Nehty, Houpací koně nebo Znouzectnost. Letošní ročník je navíc věnován Filipu Topolovi a zúčastněné kapely slíbily jednu nebo dvě písničky z repertoáru Psích vojáků. Vzpomínat se v Mikulově bude i na Loua Reeda.
Vstup: 550 korun