Jedním z vystupujících bude i mladý klavírista Lukáš Vondráček.

Jedním z vystupujících bude i mladý klavírista Lukáš Vondráček. | foto: Irene Kim

SERVIS: Všechny koncerty Firkušného festivalu začínají v osm večer

  • 0
Vstupenky na Festival Rudolfa Firkušného lze koupit na webu i v Rudolfinu. Všechny koncerty se konají v Rudolfinu a začínají ve 20 hodin. Ceny vstupenek na každý ze čtyř večerů jsou různé.

Nejdražší je recitál Emanuela Axe, kde se pohybují od 150 do 900 korun. Naproti tomu na koncert Dénese Várjona lze jít už za 80 korun k stání, lístek k sezení v první kategorii stojí 400 korun. Vstupenky na večer Lise de la Salle stojí od 120 do 800 korun a na Lukáše Vondráčka od 100 do 600 korun.

Vstupenky lze získat různými způsoby, z nichž nejpohodlnější je přirozeně on-line nákup. Stačí si otevřít webové stránky festivalu www.firkusny.cz a postupovat podle návodu. Vstupenku si kupující nakonec vytiskne.

Festival zve na besedy

Organizátoři přehlídky pro diváky připravili také setkání s některými festivalovými hosty. Ve středu 27. listopadu se uskuteční beseda s dcerou Rudolfa Firkušného Véronique Firkusny a s klavíristou Lukášem Vondráčkem. Místem konání je kostel sv. Vavřince v pražské Hellichově ulici 18, začátek je v 18 hodin.

V pátek 29. listopadu v 19 hodin přijde do Francouzského institutu ve Štěpánské ulici 35 debatovat Lise de la Salle. Beseda proběhne ve francouzštině, překlad do češtiny bude zajištěn.

Na obě akce je vstup volný.

Další možností je zajít do pokladny Rudolfina, která má otevřeno od pondělí do pátku od 10 do 18 hodin. Případně do jednoho z mnoha dalších prodejních míst v Praze i v jiných českých městech, jejichž seznam je rovněž k dispozici na festivalovém webu.

Festival nabízí i různé slevy

Při nákupu on-line lze využít nabídku abonmá. Při zakoupení vstupenek na všechny čtyři koncerty dostane zájemce slevu dvacet pět procent na vstupenky v první, druhé nebo třetí cenové kategorii.

Nižší ceny mohou dále využít studenti, senioři a tělesně postižení, po předložení příslušného dokladu. Na vstupenky pro děti mladší patnácti let se poskytuje sleva dvacet procent. Poskytované slevy se však nedají slučovat.

Zbývající vstupenky budou k dispozici v Rudolfinu hodinu před začátkem koncertu.

Informace o prodeji vstupenek a platbách získáte na infolince 226 539 623, která je k dispozici v pracovních dnech od 8 do 16:30 hodin.