Eros Ramazzotti vystoupil v Praze - Praha, 17. listopadu 2009 | foto: MF DNES

Svůdník Ramazzotti se po čtyřech letech vrací, Praze zazpívá v dubnu

  • 3
Italský zpěvák Eros Ramazzotti přiveze 8. dubna 2013 do Prahy své nové album s názvem Noi. Zaplněné pražské O2 areně se naposledy představil před čtyřmi lety.

Vstupenky stojí 1 090 až 1 790 korun. V prodeji jsou od 17. října od 9 hodin, ale pouze pro členy klubu Live Nation. Oficiální předprodej na terminálech začíná o dva dny později v 10 hodin.

Kytarista, zpěvák, skladatel a producent je v Česku oblíbený i přesto, že mu valná většina publika nerozumí. Podobně na tom bude i celý svět, ale úspěchu jeho desek to v cestě, zdá se, nestojí. Celosvětově jich prodal více než 55 milionů.

První úspěch zaznamenal už v roce 1984 na festivalu v San Remu, kde se stal miláčkem publika i lovců talentů. Popularitu mu zaručil jak zpěv v italštině, tak pochopitelně ve španělštině, což má ohlas rovněž v Jižní Americe a ve Spojených státech, kde je vedle italské také velká španělská komunita.

"Své publikum však má také v Japonsku, na Filipínách nebo v Austrálii, vystupoval spolu s Eltonem Johnem, Rodem Stewartem, Sheryl Crowovou nebo s Joem Cockerem a není to tak dlouho, co natočil velmi úspěšný duet s Tinou Turner," připomněl Petr Novák z pořádající agentury Live Nation.