DJ Erick Morillo v roce 2002 na hudebním festivalu v Srbsku

DJ Erick Morillo v roce 2002 na hudebním festivalu v Srbsku | foto: Profimedia.cz

Zemřel Erick Morillo, autor tanečního hitu, který pobláznil svět

  • 2
Autor devadesátkového tanečního hitu I Like to Move It DJ Erick Morillo už nežije. Jeho tělo v úterý nalezli doma ve městě Miami Beach. Co způsobilo smrt devětačtyřicetiletého hudebníka, řeší policie.

Celosvětově se DJ Erick Morillo proslavil songem I Like To Move It. Bylo to v roce 1993, kdy světem hýbal eurodance. Houseový DJ se na této vlně svezl s jedním hitem, složil jej ještě pod pseudonymem Reel 2 Real. O vokály se tehdy postaral Mad Stuntman.

Díky vtíravému rytmu a zapamatovatelnému popěvku nabyla píseň rychle na popularitě, dostávala se do reklam i filmů. Ještě v roce 2005 ji kupříkladu využili tvůrci animovaného snímku Madagaskar.

Sám Morillo vytvořil pod jménem Reel 2 Real dvě alba. Následně založil vlastní značku Sublimal Records, kde nadále vydával vlastní singly a remixy, jak upozorňuje server Pitchfork. V roce 2004 pak i album My World.

Slavný DJ se v posledních měsících potýkal s obviněním ze sexuálního napadení, byl kvůli tomu dokonce ve vazbě. Tento pátek měl stanout před soudem.