Cypress Hill

Cypress Hill | foto: EMI / James Michnin

Cypress Hill nezklamali. Jejich show byla plná energie

  • 1
Přestože byl pohled do pražské O2 areny, kde ve středu na prvním sólovém koncertě u nás vystoupili kalifornští rapeři Cypress Hill, takříkajíc "vyprázdněný", o jejich show to naštěstí neplatilo.

I když na něj dorazilo jen okolo čtyř tisíc lidí, rapeři B-Real a Sen Dog je nenechali ani vteřinu vydechnout. Krátké, úderné, kompaktní a energické vystoupení, které předvedli, by mohlo sloužit jako učebnice přirozenosti spoustě muzikantů, kteří se u nás o hip hop pokoušejí.

Cypress Hill k tomu nepotřebovali dokonce ani živou kapelu, stačil dýdžej, perkusionista, a hlavně repertoár, který hned v úvodu rozeskákal všechny v hale. Jsou na nich prostě vidět léta koncertování. Suverenita a profesionalita, se kterou k vystoupením přistupují, by mohla působit skoro až chladně. Kdyby ovšem z jejich hudby nešla tak neuvěřitelná energie.

A neplatilo to jen o letitém hitu Insane In The Brain. Když na konci kapela nasadila titulní písničku z nového alba Rise Up, kterou žene jako šílenec dopředu kytarový riff Toma Morella z Rage Against The Machine, fanoušci nejen pod pódiem skákali skoro ke stropu.

Hiphopové legendy Cypress Hill ani po dvaadvaceti letech na scéně nezklamali. Spíš dokázali, že v jednoduchosti je síla.

Hodnocení MF DNES: 70 %