Fanoušci kapely Tame Impala na Colours of Ostrava

Fanoušci kapely Tame Impala na Colours of Ostrava | foto: ČTK

České hrady předběhly v hlasování Colours. Oba festivaly mají dvojku

  • 1
Festivalové léto je v plném proudu a stejně tak velká anketa iDNES.cz, ve které čtenáři hodnotí české hudební festivaly. Tentokrát to nejlepší vysvědčení s průměrnou známkou 2,1 obdržel festival České hrady, který se minulý týden konal na hradu Točník.

Na Točníku letos vystoupily kapely Kabát, Monkey Business, Vypsaná Fixa, UDG nebo Divokej Bill. Čtenáři hodnotili stejně zázemí festivalu i hudební program (2,1). Téměř stejné osazenstvo se v další týdnech vydá i na hrad Švihov, Veveří nebo Bouzov. Festival má celkem osm zastávek. Poslední se bude konat první zářijový víkend na Bezdězu.

Vysvědčení České hrady

Josef Vojtek ze skupiny Kabát, Vysočina fest, 8. července 2016

O jednu desetinu horší známku (2,2) než České hrady si vysloužil letos deštivý festival Colours of Ostrava, na kterém vystoupily kapely Tame Impala, Kodaline, Of Monsters and Men, Underworld nebo zpěvák Passenger. Nově patnáctý ročník Colours lákal na diskuzní scénu Meltingpot, kde vystoupil spisovatel Robert Fulghum nebo historikové Andrej Zubov a Timothy Snyder.

Vysvědčení Colours of Ostrava

Passenger (Colours of Ostrava, 17. července 2016)

Poprvé se také ze stanu do venkovních prostor přesunula oblíbená Drive Stage, kde se představily kapely We Banjo 3, Mariachi el Bronx nebo Giant Sand. Čtěnáři iDNES.cz lépe hodnotili zázemí a služby festivalu než hudební programu, jednalo se ale pouze o desetinový rozdíl. Příští rok se Colours of Ostrava bude netradičně konat od středy 19. do soboty 22. července 2017.

Vysvědčení Masters of Rock

Zpěvačka Tarja Turunen na festivalu Masters of Rock ve Vizovicích v roce 2016.

Hodnocení 2,4 si pak od čtenářů iDNES.cz odnáší festival Masters of Rock. Hůře než zázemí na něm fanoušci hodnotili hudební program. Ve Vizovicích letos vystoupily kapely Apocalyptica, Amaranthe, Slayer nebo Airbourne.

Jeden z headlinerů, kapela Megadeth nakonec vystoupit nemohla, organizátorům ale přislíbila účast na příštím ročníku. Letos Masters of Rock navštívilo celkem 25 tisíc lidí.