Björk

Björk | foto: Copyright Inez and Vinoodh 2015. Image courtesy of Wellhart/One Little Indian

SOUTĚŽ: Vyhrajte vstupenky na Colours of Ostrava

  • 0
Festival Colours of Ostrava začíná příští čtvrtek 16. července v industriálním areálu v Dolních Vítkovichích. iDNES.cz pro vás má 5x2 vstupenky na tento pro mnohé nejvýznamnější letní svátek hudby v Česku.

Už první večer nasadí festival nejtěžší kalibr: vystoupí dáma, napsaná na všech plakátech tím největším písmem: islandská experimentátorka Björk. Hned po ní si zahraje v ojedinělém projektu s Janáčkovou filharmonií Ostrava skupina Zrní (rozhovor čtěte zde) a dění na hlavní scéně uzavře v Londýně žijící kanadský producent a DJ Caribou.

St. Vincent na Primavera Sound 2014

Hlavní hvězdou pátečního programu bezesporu bude jednak americká zpěvačka a kytaristka St. Vincent, jednak britské indie hvězdy Kasabian (rozhovor čtěte zde). Živo ovšem bude i na dalších pódiích, kde se vystřídají mimo jiné písničkář José González, The Cinematic Orchestra, Avishai Cohen, z Čechů pak třeba Stromboli nebo Bratři Ebenové.

Do soutěže o vstupenky na Colours of Ostrava můžete vstoupit zde

O sobotní noci se bude na velké ploše před hlavní scénou Colours of Ostrava hlavně tančit, a to mj. za doprovodu britských Rudimental a Clean Bandit. Vyznavači avantgardního popu si nenechají ujít Owena Palletta, ti, kdo mají rádi šansonové polohy, vyhledají si koncert brazilské zpěvačky a pianistky Dillon (rozhovor čtěte zde).

William Fitzsimmons

No a zvěrečný den Colours of Ostrava? Ten slibuje dechberoucí kytarovou jízdu dua Rodrigo y Gabriela, současný pop zazpívá Mika, temný folk William Fitzsimmons (rozhovor čtěte zde). S prvky dubu, elektronického ambientu a jazzu bude společně experimentovat legendární jamajská rytmika Sly and Robbie s norským trumpetistou Nilsem Petterem Molvaerem.

A tohle všechno a mnohé další - kompletní program Colours of Ostrava, který najdete zde, má celkem 299 položek! - můžete vidět zadarmo. Stačí, když odpovíte na jednoduchou otázku v naší soutěži a budete mít trochu štěstí.