Petr Čtvrtníček při natáčení klipu Chinaski Venku je na nule

Petr Čtvrtníček při natáčení klipu Chinaski Venku je na nule | foto: Angelina Le

PREMIÉRA: Čtvrtníček střílí na Chinaski paintballem, došlo i na krev

  • 4
Kapela Chinaski pouští do světa videoklip k singlu Venku je na nule, dojde v něm na dortovou bitvu i paintball, kterým hudebníky ostřeluje Petr Čtvrtníček. Chinaski letos vynechali letní festivaly a soustředí se na podzimní turné, které vyvrcholí 16. listopadu v pražské O2 areně.

Petr Čtvrtníček si jako znuděný milionář pozve kapelu, aby ho rozptýlila. Nakonec dojde na dortovou bitvu, paintball, rozmlácené nástroje i opravdové modřiny.

Skladba Venku je na nule z aktuálního alba Není nám do pláče vznikala během takzvaného songwritingu v londýnských Dean Street Studios s producentem Alexem Daviesem. Přestože je náladou spíše vážná, klip je nakonec pravým opakem. „Vybíralo se ze tří scénářů, které byly temné a vážné, stejně jako na nás působil song. Pak ale kapela přišla s tím, že by námět mohl být veselý a nakonec Michal Malátný navrhl, že by ho bavilo, kdyby po nich bohatej chlápek střílel paintballem. Tak jsme sedli, vypracovali nový scénář a zjistili, že to té písničce sluší,“ popisuje režisér klipu Martin Linhart.

Zajímavá byla podle něj i natáčecí lokace. „Milionářovu rezidenci jsme umístili v bývalé Baťově pracovně, kterou naše scénografka luxusně vyšperkovala. Bohužel z její práce nakonec moc nezbylo, my jsme ten luxus celý rozbili,“ dodává režisér.

Natáčení trvalo dvanáct hodin a kapela během něj snášela nejrůznější příkoří, včetně schytávání paintballových ran, které po sobě zanechává slušné modřiny. „Došlo i na krvavý šrám. Muzikanti byli skvělí, vůbec si nestěžovali a šli do toho naplno. Mají můj respekt,“ popisuje Linhart a vyzdvihuje i herecký výkon Petra Čtvrtníčka. „Ani jsme ho nemuseli režírovat. Scénář dokonale pochopil, dělal přesně to, jak jsme to mysleli a přidal i něco ze sebe. Navíc nikdo snad nehází dortem lépe než on,“ dodává s úsměvem.

Chinaski čeká podzimní turné, kvůli kterému muzikanti po mnoha letech vynechali všechny letní festivaly. Začne 24. října v Ostravě a skončí 16. listopadu v pražské O2 areně. Mezitím postupně dorazí i do Brna, Hradce Králové, Českých Budějovic, Zlína, Jihlavy a Liberce. Vstupenky jsou k dostání v síti TicketLIVE.

Muzikanti se už na turné připravují a zkouší. „Budeme hrát zhruba pětadvacet songů a zvažujeme, že některé z nich necháme na výběr našim fanouškům. Zároveň představíme novou zpěvačku, osmnáctiletou Majdu Královou, která si s námi střihne několik písní jako Slovenský klín, Punčocháče nebo Dobráka od kosti,“ vyjmenovává Malátný a slibuje, že v případě vyprodané O2 areny kapela divákům zatančí tradiční novozélandský tanec haku.