(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: BrainZoneMetro.cz

Čtyři členové Chinaski odcházejí. Chemie vyprchala, vysvětlili fanouškům

  • 262
Kapela Chinaski po úspěšném halovém turné ohlásila rozkol. Opouštějí ji trumpetista Petr Kužvart, saxofonista Štěpán Škoch, baskytarista Ondřej Škoch a bubeník Ota Petřina, zůstávají zpěvák Michal Malátný a kytarista František Táborský. Stávající sestava dohraje domluvené letošní akce.

Podle vyjádření zbylých dvou členů skupina ztratila „vnitřní chemii“. „V určitých ohledech jsme se zacyklili, hudebně vidíme věci odlišně a nepřišli jsme na to, jak se z těch našich kruhů vymotat,“ sdělili. Od nového roku bude hrát kapela v obměněné sestavě.

„Začínali jsme po hospodách a klubech a moc dobře víme, že k tomu, aby to fungovalo dohromady, potřebuje každá kapela vnitřní chemii mezi všemi členy. A ta, kterou jsme měli my, vyprchala. Trápili jsme se s tím dlouho, zkoušeli různé věci. A pak jsme si uvědomili, že změna je život,“ oznámila kapela Chinaski zásadní změny na svém Facebooku.

„Ve stávající sestavě dohrajeme domluvené akce až do konce roku. Poslední veřejný koncert bude 18. prosince v brněnském Sonu. Jde o benefici pro Nadační fond dětské onkologie Krtek. Tam s námi naposledy na pódiu uvidíte Otu, Štěpána, Ondru a Kužiho,“ informovala kapela Chinaski.

„Nerozcházíme se ve zlém. Jen jsme si uvědomili, že teď potřebujeme kapelu dělat jinak a chceme to zkusit zažít ještě jednou s novými lidmi,“ oznámili Malátný a Táborský. „To neznamená, že bychom měnili styl, nebo vás připravili o vaše oblíbené písničky,“ doplnili.

Již prý mají jasno, kam se kapela posune. „Více se dozvíte už po novém roce a na klubovém turné, které chystáme na jaro,“ oznámili.

Chinaski zvládli vyprodanou O2 arenu se ctí:

,