Frontman kapely Chinaski Michal Malátný

Frontman kapely Chinaski Michal Malátný | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

VIDEO: Chinaski v klipu zaznamenali desetiletou proměnu svých fanynek

  • 4
Srovnávací fotografie, které dokumentují, jak se v čase mění konkrétní osoby nebo místa, patří mezi oblíbené rubriky v novinách a časopisech a lidé si je rádi kupují i v knižních vydáních. Na tomto fenoménu nyní postavila klip kapela Chinaski. Na iDNES.cz jej uvádíme v premiéře.

Chinaski kvůli obrazovému ztvárnění singlu Potkal jsem tě po letech požádali zájemkyně, které by se v něm chtěly objevit jako kompars, o deset let staré fotografie. Fanynky se pak pod rukama vizážistek změnily na jeden den v herečky a jejich desetiletou proměnu obrazově ztvárnil režisér Adam Skála.

Námět klipu Potkal jsem tě po letech rezonuje s textem písně. „Ten je o setkání, které se může poštěstit každému z nás. Potkáte svoji dávnou lásku, vybaví se vám zaprášené vzpomínky, přemýšlíte, jaké to tehdy bylo a jak po těch letech znovu začít rozhovor,“ popisuje zpěvák Chinaski Michal Malátný.

Podle Adama Skály přinesla každá z fanynek na natáčení vlastní příběh. „To je pro režiséra unikátní materiál. Říct, že ty nejzajímavější příběhy píše život sám, je sice klišé, ale každé klišé má kořeny v pravdě. Klip je o patnácti dámách, které se nám nebály odhalit o svůj životní příběh. Nejlépe se nám ho podařilo zachytit na fotkách z přirozeného prostředí, kde je vidět nezastavitelné plynutí času v několika sekundách obrazu,“ líčí.

Skladba z alba Není nám do pláče zní i na aktuálním halovém turné a kapela ji zahraje také na zbrusu nových festivalech Přehrady Fest, které se uskuteční 20. a 21. července 2018 na Slapech a 3. a 4. srpna 2018 na Vranově a jejichž patronem jsou právě Chinaski. Dvoudenní akce je prvním českým putovním festivalem u vody a je určená pro celé rodiny.

Kromě toho budou Chinaski v létě i headlinerem festivalové tour Létofest. Na osm zastávek kapela přiveze halový mejdan, se kterým aktuálně objíždí vyprodané hokejové arény. Umožní jí to v rámci festivalů neviděné pětatřicet metrů široké pódium, které dovolí přenést nejvýpravnější show skupiny i pod širé nebe. Vstupenky na obě akce lze koupit v síti TicketLIVE.