Charles Aznavour (Praha, Kongresové centrum, 6. dubna 2016) | foto: Petr Topič, MAFRA

V březnu dorazí Aznavour, legenda šansonu se vrátí po dvou letech

  • 2
Působilo to jako malý zázrak, když si loni v dubnu ve svých jednadevadesáti letech dopřál svou tuzemskou koncertní premiéru slavný francouzský šansoniér Charles Aznavour. A zdá se, že čas a věk pro něj nic neznamenají, protože se ve třiadevadesáti do pražského Kongresového centra 16. března 2018.

Podle všeho je Charles Aznavour stále ve formě. To dokázal nejen při nadšeně přijatém koncertu v Praze na jaře 2016, ale i například před několika dny, kdy mu nadšeně tleskali posluchači ve vídeňské Stadthalle za jeho bravurní výkon plný energie. Tento „malý muž se smutnýma očima“ dokáže z jeviště nepřetržitě hodinu a půl fanouškům svými písněmi rozdávat nostalgii, melancholii, ale i radost a naději.

Předprodej vstupenek v cenách od 1 990 do 7 990 korun začne ve čtvrtek 21. prosince v 9 hodin exkluzivně v síti Ticketportal. Koncert pořádá P&J Music v rámci série Jazz Meets World.

Aznavour je jednou z největších žijících osobností světové hudby, zpívá v osmi jazycích, za svou osmdesátiletou kariéru složil přes tisíc písní, nahrál desítky alb, jichž prodal přes 100 milionů kopií. Je označován za nového romantika, Napoleona šansonu či francouzského Franka Sinatru.

Do francouzské hudby Aznavour přinesl nostalgii, melancholii i dříve tabuizovaná témata. Spolupracoval s mezinárodními hudebními hvězdami, jako jsou například Edith Piaf, Frank Sinatra, Elton John nebo v nedávné době třeba zpěvačka Zaz. Letos v srpnu dostal hvězdu na hollywoodském chodníku slávy.