ilustrační foto | foto: guardian.co.uk

Česká filharmonie vypustí armádu ptačích kyborgů, budou lovit abonenty

  • 0
Na to, že ptáci zmatení civilizačními výdobytky zpívají vyzváněcí melodie mobilních telefonů, už jsem si zvykli. Aby ale vrabec cvrlikal Antonína Dvořáka? Česká filharmonie chce pozoruhodnou akcí upozornit na zahájení předprodeje abonentních vstupenek pro nadcházející sezonu.

Pokud budete mít o víkendu cestu parkem u pražského Rudolfina, zaslechnete známé melodie velkých klasiků v nevšedním podání. Skladby Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany a Antonia Vivaldiho nebude svým nezaměnitelným způsobem interpretovat náš první symfonický orchestr, ale budou se linout z ptačích budek připevněných na stromech.

Česká filharmonie chce tímto netradičním způsobem upozornit na zahájení předprodeje abonentních vstupenek pro sezonu 2012/2013 a nalákat na své koncerty další návštěvníky.

Česká filharmonie se rozhodla přilákat posluchače nevšední kampaní

Vychutnat si Dvořákovu Humoresku, Vivaldiho Jaro či Smetanovu Vltavu v podobě ptačího zpěvu budou moci kolemjdoucí v okolí Rudolfina nejen o tomto víkendu, ale také od 30. dubna do 11. května vždy od 10 do 18 hodin.

Ptačí budky budou opatřeny cedulkou s QR kódem. S jeho pomocí i mohou zájemci ptačí trylek stáhnout z webových stránek České filharmonie (www.ceskafilharmonie.cz).

Jedna z cedulek představuje třeba vrabce zpěvného, který propadl vážné hudbě natolik, že přesídlil z korun stromů přímo na okenní římsy Rudolfina. Nejraději má údajně Dvořáka. Právě jeho zaujetí má dokázat, jak je Česká filharmonie inspirativní.

Umístění budek s ptačím zpěvem patří mezi další marketingové nástroje letošní kampaně České filharmonie "Žijeme hudbou". Na zahájení předprodeje abonentních vstupenek odkazují rovněž oranžové prapory a velkoformátový billboard na budově. Informace o předplatném podávají i hostesky ve stánku přímo před Rudolfinem.