VIDEO: Ceny Billboardu vyhrál Ed Sheeran, ikonou je Janet Jacksonová

  • 0
Britský zpěvák Ed Sheeran získal čtyři ceny letošního ročníku hudebních cen amerického časopisu Billboard včetně nejlepšího umělce. Cenu „ikony“ hudebního světa převzala Janet Jacksonová, nejmladší členka slavné Jacksonovy rodiny. Nejlepším albem se stalo Damn Kendricka Lamara.

Slavnostní večer vzdal hold obětem střelby v Texasu a na Floridě. Dojatá moderátorka Kelly Clarksonová vyzvala svět, aby se snažil podobným tragédiím zabránit. Řekla, že byla požádána, aby držela minutu ticha, ale namísto toho zvolila akci.

„Opět truchlíme nad dětmi, které zemřely, z minut ticha jsem zoufalá - nefungují,“ prohlásila. Zpěváci Shawn Mendes a Khalid zazpívali se sborem floridské střední školy Marjory Stonemanové Douglasové, kde útočník zastřelil sedmnáct lidí.

Janet Jacksonová pak předvedla energickou show a ve svém projevu ocenila silné ženy, které se nenechají zneužívat a manipulovat sebou. Nejlepším zpěvákem byl vyhlášen Ed Sheeran, který se večera nezúčastnil, nejlepší zpěvačkou se stala Taylor Swiftová a skupinou Imagine Dragons.

,