Cartonnage zrecyklovali Šíleně smutnou princeznu, kvůli třídění odpadu

  • 4
Remake písně Já už to vím představuje pražské electro-popové duo Cartonnage. Předlohy, která zazněla v populární pohádce Šíleně smutná princezna v podání Heleny Vondráčkové a Václava Neckáře, se svérázně chopila zpěvačka Vanda Choco.

Předělávka i stejnojmenný videoklip vznikl pro iniciativu samosebou.cz. Projektu,  který podporuje recyklaci, se účastní také skupina Wohnout nebo Prago Union.

"Třídit odpad by mělo být v dnešní době samozřejmostí, proto jsme tento projekt rádi podpořili. Výběr skladby nebyl vůbec náhodný. Protože děláme synth pop hledali jsme kapelu, interpreta nebo skladatele, nejlépe českého, který by měl nadčasové melodie," vysvětlují výběr skladby členové kapely Cartonnage. 

"Jednoznačně nám z toho vyšel Jan Hammer mladší. Jsme rádi, že jsme mohli upravit jeho skladbu a že i v electro-popu máme českou osobnost světového věhlasu, na kterou můžeme navazovat."

Videoklip vznikl ve spolupráci režiséra Dana Svátka (mj. Hodinu nevíš nebo Blízko nebe), kameramana Jakuba Šimůnka (Účastníci zájezdu, Václav aj.) a v produkci Dream Studios. O kostýmy se  postaral Josef Čechota, který kapele navrhuje koncertní kostýmy a spolupracuje s ním také na charitativních projektech občanského sdružení Art For Life bojujícího proti HIV/AIDS.