Britové mají nejraději Lennonovu Imagine

Píseň Johna Lennona Imagine považují Britové za nejlepší skladbu všech dob. Druhou příčku obsadila v televizní anketě se ztrátou pouhých dvou hlasů Bohemian Rhapsody skupiny The Queen a třetí je s odstupem téměř jednoho tisíce hlasů Hey Jude skupiny Beatles.
Do první pětky se probojovala také švédská Abba s chytlavou Dancing Queen, která dodnes nesmí chybět na žádné taneční zábavě. Pětici nejlepších uzavírá píseň Every Breath You Take v podání The Police.

V první desítce se umístila také skupina Oasis, jejíž píseň Don't Look Back In Anger obsadila osmou příčku. Těsně před nimi skončil Richard Ashcroft a kapela Verve se skladbou The Drugs Don't Work. Hit loňského léta Groovejet (If This Ain't Love) se
dostal na devátou příčku a první desítku uzavírá kanadský zpěvák Bryan Adams s písní (Everything I Do) I Do It For You.

Těsně za ním se umístila Irka Sinead O'Connor s písní Nothing Compares 2 U; až za ní, na 12. místě, skončil bývalý člen Take That Robbie Williams a jeho Millennium. Královna popu Madonna s písní Like A Prayer nedosáhla výš než na 13. místo.

V hlasování o písničku, kterou posluchači s chutí nenávidí, vyhrál první hit Spice Girls Wannabe před srdceryvným hitem My Heart Will Go On z filmu Titanic v podání Celine Dion.

Ankety se zúčastnilo přes 100.000 lidí, kteří svými hlasy rozhodovali o nejoblíbenějších skladbách. Vybírali z hitů, které stanuly na vrcholu hitparády od 50. let, kdy se s žebříčky začalo, až do loňského roku. Videoklipy se stovkou nejoblíbenějších přinesl v sobotu večer v několikahodinovém pořadu televizní kanál Channel 4.

Pořadí prvních deseti skladeb (v závorce počet hlasů):
1. Imagine - John Lennon (3628)
2. Bohemian Rhapsody - Queen (3626)
3. Hey Jude - The Beatles (2643)
4. Dancing Queen - ABBA (2600)
5. Every Breath You Take - The Police (2344)
6. Stand By Me - Ben E.King (2118)
7. The Drugs Don't Work - The Verve (2116)
8. Don't Look Back in Anger - Oasis (1997)
9. Groovejet (If This Ain't Love) - Spiller (1905)
10.(Everything I Do) I Do It For You - Bryan Adams (1905)