Diskuse k článku

RECENZE: Bez kytary a beze slova. Zato úsměvy Bob Dylan nešetřil

Všech folkařů král u nás takřka pravidelně střídá povedené a unavené koncerty. Byla-li poslední bardova pražská návštěva nejnudnější z jeho českých, v neděli se Brno na Bobu Dylanovi bavilo možná nejkrálovštěji – tedy pokud tři tisíce šťastných, kteří včas koupili vstupenky, věděli, na koho se jde.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J17i88n23d64r79i18c14h 34K16u10c24e97r92a 7978875311645

Kdyz uz nekdo chce psat o Dylanovi verejne , mel si precist nekterou z monografii o nem, ktere jsou urcite dostupnei cesky. Sam Dylan za svuj "prerod" z "folkoveho pisnickare do rockove hvezdy" ( " he was transforming himself from a folk singer to a fully-pledged rock star") povazuje desku Bring it all back home z roku 1965. Je na ni treba slavna Maggie's farm nebo uvodni Subtet

0/0
17.4.2018 14:11

J30i92n68d89r53i16c62h 32K66u94c98e37r43a 7648465841725

Subterranean Homesick Blues. Tuto nahravku povazuji hudebni kritici a autori monografii o rocku za jeden z milniku - milestones - rockove historie vubec. V jeho " folkarskem" obdobi byli jini " kralove" , k nimz on sam jako k ikonam vzhlizel, napr. Woody Guthrie, a take kralovny. Z jednou z nich, s legendarni Joan Baez Dylan dokonce zil, - v dobe, kdy vydal a jel tour k desce Desire.

0/0
17.4.2018 14:19

A86l18e46n58a 47R23i16s14o31v64á 4246300129795

Autor o Dylanovi moc neví a zřejmě nebyl ani v Brně, natož na koncertě:-P

0/0
17.4.2018 13:40

J86i35n98d66ř80i54c55h 50H92r23a37d46e53c67k49ý 6435229152612

hala vodova, že je na okraji města?! byl recenzent vůbec někdy v Brně?

+1/0
17.4.2018 10:36

J44i60n73d25r59i97c38h 54K68u51c35e74r95a 7678385281815

"Vsech folkaru kral" muze napsat jen notoricky zasneny "kotlikar".Dylan se nastesti z folkarskych drapu dostal velmi zahy, za coz ho folkari nenavideli. To by pak musel byt folkar i Neil Young, Cohen, a vlastne vsichni, kdo kdy neco zahrali na kytaru z ozvenami country nebo lidove hudby, a nejen v Americe.

+1/0
17.4.2018 8:36

J86i24n52d70ř44i50c64h 78H19r13a11d10e52c86k14ý 6495149522812

nobody sings Dylan like DylanR^

0/0
17.4.2018 10:37

J58a80n 39Š24e54s78t59á81k 3648949549594

S recenzí stopro souhlasím, byli jsme vlevo na kraji první řady a zvuk mi přišel dokonalej, už jak na samým začátku zazvonil první akord, zaznělo mi to nádherně, jinak koncert byl úžasně pestrej, a třeba ono Blowing in the wind mě dostalo úplně, zvláště když se nám to na telefon v tašce podařilo skvěle natočit, už jsem to od včerejška slyšel nejmíň dvacetkrát;-D

0/0
16.4.2018 12:20

P39a24v77e98l 71V49i82l34d56o72m24e16c 2204332148640

Jít na Dylana je loterie. Jdete na ty jeho pecky a buď je vůbec nedá nebo je tam jen matně vytušíte. Ale na jeden koncert v Praze nezapomenu, tam to byl opravdu Bob Dylan jak ho máme naposlouchanýho.

0/0
16.4.2018 10:04

S98t53a25n24d38a 23B73e13r37n41a87t75í88k 7900349632404

Asi máte pravdu s tou loterií. A já jsem včera, bohužel, nic nevyhrál...

0/0
16.4.2018 18:29

F14r38a60n69t61i56š76e88k 45B70y35s76t73ř25i10c62k44ý 7522507307513

Autor asi seděl na dobrém místě, někde blízko zvukaře, protože na levé horní tribuně nebylo skoro slova rozumět... A nebylo to tím, že by mi dělala problém angličtina.

+4/0
16.4.2018 9:49

D32a96v36i11d 20M80a24c28k93ů 8520439630461

Ta hala je na košandu, ne na koncerty...

+1/0
16.4.2018 10:01

F57r76a36n74t63i81š89e46k 63B97y72s49t91ř87i46c54k46ý 7672377377393

No právě...

0/0
16.4.2018 10:02

B92o57h45u50m67i14l 43M34i97c22h57a50l 3975614285711

No, taky jsem si říkal, že to autor trochu přehání (B7), ale zážitek i tak.

0/0
16.4.2018 14:33

S97t88a52n57d11a 39B18e88r55n72a22t86í89k 7640589842274

Trochu přehání? Ta recenze (a všechny ostatní, které jsem namátkou četl) je o ničem. Už by měl někdo konečně napsat, že král je nahý...

0/0
16.4.2018 18:27

B94o89h72u91m50i64l 68M42i95c65h45a54l 3775934985931

Já nemyslím Dylana, ten byl v pohodě, ale kvalitu zvuku na boku nahoře (sekce B7). Dylan je takovej, jakej je a jde na něj, kdo chce.

+1/0
16.4.2018 20:37

L96u45d38ě28k 48N82ě30m44e58c 5595131542574

A hele... po jeho posledním koncertu bych to fakt nečekal.

+1/0
16.4.2018 8:36

M17a12r32t84i57n 57K95u58l39i11š 4326166136336

Trochu závist. :)

+1/0
16.4.2018 8:31

Najdete na iDNES.cz