Blackmore's Night

Blackmore's Night | foto: Blackmore's Night

Ctitel středověku, cikánských tanečnic, jídla a medoviny se vrací

  • 8
Jedněmi nadšeně přijímaný, jinými vysmívaný romantický hudební projekt někdejšího rockového kytaristy Ritchieho Blackmorea Blackmore's Night se po roce vrátí do Česka. Zahraje 1. července ve velkém sále pražské Lucerny.

„Vstupenky v cenách 890 až 1 590 korun budou v prodeji od 4. ledna od 13 hodin v síti Ticketpro,“ řekl iDNES.cz zástupce pořádající agentury Live Nation Petr Novák.

Candice Night

Někdejší vůdčí duch britských hardrockerů Deep Purple a bravurní rockový kytarista se v roce 1997 umělecky spojil se svou životní partnerkou, americkou zpěvačkou Candice Night, vyměnil ikonického elektrického stratocastera za loutnu a akustickou kytaru a začal realizovat své romantické sny.

„Středověké nálady a cikánské tanečnice. Sklenice medoviny. Píseň nebo dvě. Plápolající oheň v krbu. Srdečná obsluha. Jíst, pít a být šťastný. Jak rychle plyne čas do minulosti...v dobré společnosti,“ cituje protagonistovy současné priority pořádající agentura.

Ritchie Blackmore, vokalistka Candice Night a jejich skupina představí v Lucerně materiál ze všech doposud vydaných desek. Poslední nahrávka s názvem All Our Yesterday vyšla v listopadu 2015.