Kašpárek v rohlíku

Kašpárek v rohlíku | foto: Ameba, Metro.cz

Bejbypankáči míří do Brodu na festival Kašpárka v rohlíku

  • 0
Už podruhé se příznivci divadelně hudebního projektu Kašpárek v rohlíku na závěr prázdnin setkají na festivalu Kašpárkův Brod. Ten se koná v neděli od 13 do 19 hodin v městském parku u českobrodského evangelického kostela.

Obří postel i trampolína Na programu jsou kromě mnoha atrakcí pro děti i rodiče divadelní představení, kabaret či diskotéka DJ Kaspharka, za kterým se ve skutečnosti skrývá baskytarista Mardoša z kapely Tata Bojs.

"Nebudou chybět dílny pro děti a další atrakce jako obří postel, trampolína a hlavně jízda pro děti na stupátku popelářského auta, hašení požáru nebo luxování hovínek autoluxem," uvedla za pořadatele Martina Žáková z agentury Ameba.

Odpolední program vyvrcholí v šest večer koncertem, na němž zazní písničky ze všech CD, jež Kašpárek v rohlíku zatím vydal. Z muzikantů na koncertu přislíbili účast například frontman Vypsané fiXy Márdi, Honza Kalina ze Sto zvířat, Milan Cais z Tata Bojs nebo zpěvačka Blanka Šrůmová. Přijedou však i další.

Kašpárek v rohlíku na RfP 2009: Kabaret na boso (Márdi)

Vstupenky stojí 200 korun pro dospělé a za polovinu jsou pro děti. Rodinné vstupné pro dvě děti a dva dospělé vyjde na 500 korun. Projekt Kašpárek v rohlíku vznikl nejprve jako reakce na nedostatek kvalitních, původních písniček pro děti a jeho autoři se snaží o vytváření mezigenerační zábavy.

Svůj styl autoři nazvali bejbypankem a jeho příznivce bejbypankáči. Postupně si Kašpárek přes divadelní představení a hudební CD, na nichž se podílela řada muzikantů včetně Davida Kollera, Lenky Dusilové či Tonyi Graves, získal až kultovní status.