Doporučujeme

Bárta s Monkey Business zkoušeli na koncert u Národního, podívejte se

  • 6
K výročí 17. listopadu proběhne přímo na pražské Národní třídě koncert 20 let bez opony, kde se za doprovodu skupiny Monkey Business představí řada zpěváků i raperů, kteří si připomenou 20 let počátku demontáže komunistického režimu.

Od 18 hodin, poté, co na Národní třídu dorazí symbolický průvod, který půjde po stopách studentské demonstrace z roku 1989 a odstartuje v 15 hodin na Albertově, se budou u mikrofonu střídat interpreti několika generací i uměleckého zázemí.

Snad všechno stihnu, říká Roman Holý

Rozhovor s šéfem Monkey Business, kteří hrají 17. 11. na Národní třídě, a J.A.R., kteří téhož večera slaví 20 let od založení ve velkém sále Lucerny

Z příprav koncertu Barriers/Život bez bariér - Vladimír Mišík s Monkey BusinessNěkdejší underground zastoupí Pavel Zajíček, pololegální rockovou a folkovou scénu, potýkající se od 60. let s nejrůznějšími zákazy a omezeními, představují Vladimír Mišík, Vladimír Merta, Vlasta Třešňák a Michal Ambrož.

To, že není současná svoboda samozřejmá a její nastolení má své základy právě 17. listopadu 1989, si uvědomují a dají to najevo i současné hudební hvězdy, ať už rapeři James Cole, Orion a Vladimir 518, nebo zpěvačka Lenka Dusilová a zpěvák Dan Bárta.

Dan BártaTen v předvečer svého vystoupení na Národní třídě na společné zkoušce s Monkey Business prozradil iDNES.cz, že zazpívá písničku Nevidomý národ z repertoáru J.A.R. a dvě písně společně s Vladimírem Mišíkem, totiž Slunečný hrob a Variace na renesanční téma.

"Je dobrý dát najevo, že tady je dost velká skupina lidí, která pořád považuje zrušení komunistickýho jha za velmi důležitý," uvedl Dan Bárta jako důvod své účasti v tomto projektu. Rozvedl tak vlastně motto celé akce, pořádané společností Opona. To zní: Máme co slavit.