Barbora Vaculíková jako Diva Baara | foto: Alžběta Jungrová

VIDEO: Zpěvačka z Yellow Sisters se představuje jako Diva Baara

  • 0
Bára Vaculíková není na české hudební scéně nováčkem. Nyní přichází se sólovým debutovým singlem Jen pro jednou. Energická píseň s prvky elektroswingu je první vlaštovkou alba, které má vyjít letos na podzim. Videoklip k singlu uvádíme na iDNES.cz v premiéře.

Diva Baara je členkou vokálního kvarteta Yellow Sisters a je také známá svou účastí v Hlase Československa.

Výpravný barevný klip s řadou kabaretních prvků, masek a rytmů se natáčel v mezinárodním týmu v artdecovém divadle Venuše na Švehlovce nebo na romantickém barokním zámku Loučeň. Režie se ujala estonská režisérka Maris Salumets a kamery Dalibor Fencl a Martin Preiss, který působí v holywoodských produkcích.

Singl Jen pro jednou produkoval Dalibor Cidlinský známý svou spoluprací se Slzou nebo Xindlem X. Píseň je osobitá a energická zpověď ženy v elektroswingovém duchu.

Celý projekt zůstane u ženských témat. Zaměřuje se na vztah s muži. Nadnesenou formou popisuje a zobecňuje zaběhlé stereotypy různých, často vyhraněných forem partnerských vztahů. „Zajímají mě vztahy a cítím nutkání se k nim skrze hudbu vyjadřovat. Inspirují mě příběhy silných žen. Jako feministka v pravém slova smyslu si však nepřipadám,“ popisuje své motivace Diva Baara.