Zpěvačka Naďa Válová

Zpěvačka Naďa Válová | foto: Lenka Hatašová

VIDEO: Naďa Válová a Bára Basiková mají nový klip a vyrážejí na turné

  • 2
Na v loňském roce započatou společnou práci na albu Černá navazují Bára Basiková a šansoniérka Naďa Válová sérií koncertů Šťastné turné, kterou avizuje klip k písni Černá.

Album Černá zpěvačky Nadi Válové vyšlo v loňském roce. Produkovala ho zkušená Bára Basiková, jejíž působení v kapelách Stromboli, Precedens nebo účinkování v rockové opeře Jesus Christ Superstar asi netřeba připomínat. 

„Naďa mě nesmírně zaujala, a proto naše spolupráce po vydání jejího alba nekončí, naopak. Naše hudební cítění a vnímání je velmi podobné, máme stejný hudební vkus, názory, představy. A naše hlasy jdou hezky k sobě, tak jsme si vymyslely společné turné,“ vysvětluje Bára Basiková.

Obě zpěvačky se představí v samostatných blocích tím nejlepším ze své dosavadní pěvecké kariéry. Bára Basiková tedy zazpívá  hity ze začátku 90. let Veni domine, Souměrná a vrcholná čísla z Jesus Christ Superstar  nebo muzikálu Johanka z Arku. 

Naďa Válová také vybrala náročné pěvecké party, například Mamá z repertoáru Marty Kubišové, ústřední melodii westernu Tenkrát na západě Jednoho dne se vrátíš, kterou známe v podání Věry Špinarové, a samozřejmě skladby z alba Černá. Společně si zazpívají i několik duetů. Turné začne 9. března v Jaroměři a bude pokračovat až do 19. května koncertem v Horažďovicích. 

Šťastné turné avizuje klip k titulní písni ze zmíněné desky. K natáčení si Naďa Válová kromě producentky Báry Basikové přizvala autora textů Michala Horáčka, herečku Zdenku Procházkovou, dále šansoniérku, moderátorku a kmotru svého alba Ester Kočičkovou a další. „Klip je koncipovaný jako defilé ‘černých’ zaměstnání, ve smyslu ‘někdo to dělat musí a je jedno kdo’. Reflektuje tak trochu i můj dosavadní život. Dobu, než jsem se mohla začít živit pouze zpíváním,“ vysvětluje Naďa Válová.