Natalie Kocab

Natalie Kocab | foto: Petr Florián

AUDIO: Temná a dekadentní Kocábová oslovila kytaristu The Verve

  • 7
Zpěvačka, textařka a spisovatelka Natálie Kocábová, užívající nyní umělecké jméno Natalie Kocab, spolu se skladatelkou Michaelou Polákovou natočily nové album Ellis Island. Ke spolupráci oslovily Nicka McCabea, kytaristu slavné britské kapely The Verve. iDNES.cz přináší na ukázku dvě písně.

Nick McCabe

Kromě McCabea se na albu objeví jako host baskytarista Fernando Saunders, známý mimo jiné z doprovodné kapely Lou Reeda. Na bicí hraje Michael Kocáb jr. Autorsky je studiová novinka zcela dílem Michaely Polákové, drtivou většinu textů napsala Natálie Kocab. Na dvou se podílela její matka Marsha, jeden si „vypůjčily“ od Jana Sahary Hedla.

Obě tvůrkyně si podle svých slov zakládají na hloubce uměleckých výpovědí a náročnosti jak hudby, tak textů. Samy přiznávají, že je jejich tvorba v některých momentech temná až dekadentní. Možná, že právě to byl jeden z hlavních důvodů, proč se Nick McCabe do této práce vrhnul: „Je to úžasně temné. Opravdu se mi to líbí. Je to naprosto brilantní a přesně podle mého gusta. Už dlouho mě žádná hudba tak neoslovila,“ řekl.

Natalie Kocab dosud vydala tři studiová alba. Je ovšem také úspěšná spisovatelka: napsala tři básnické sbírky, píše novely i romány.

Michaela Poláková, Natalie Kocab, Nick McCabe

V posledních letech se zaměřila na divadelní tvorbu. Michaela Poláková vystudovala skladbu, spolupracovala s Michalem Pavlíčkem a Kamilem Střihavkou. Hrála a zpívala v muzikálu Excalibur a s Vlastou Třešňákem nazpívala titulní píseň seriálu Místo nahoře.