Annie Lennox

Annie Lennox | foto: Universal Music

Annie Lennox oslaví Vánoce i narozeniny najednou. Novým albem

  • 3
Vloni to byl Bob Dylan, kdo poněkud zaskočil své fanoušky vánočním albem. Letos podobnou kuriozitu chystá další osobnost,pocházející jen zdánlivě z prostředí, kde se podobné projekty nenosí: britská zpěvačka Annie Lennox.

Annie Lennox: A Christmas Cornucopia (obal alba)Její první projekt po podpisu nové smlouvy s vydavatelstvím Universal ponese název A Christmas Cornucopia a v České republice vyjde 22. listopadu. Vá případě Annie Lennox má existence vánočního alba ještě jednu zajímavou souvislost: bývalá polovina slavného dua Eurythmics se totiž narodila na Boží hod vánoční a o letošních Vánocích oslaví 56. narozeniny.

Annie Lennox si tak tedy nadělí hned dvojnásobný dárek, o který si, jak lze z jejích vyjádření soudit, "psala Ježíškovi" už dlouho. ""Vždy jsem si přála natočit nadčasové album, které lidé budou milovat i po mnoha letech. Budu velmi ráda, když deska A Christmas Cornucopia bude právě takovým albem," nechala se slyšet.

Album bude obsahovat dvanáct písní, z nichž jedenáct patří mezi známé vánoční písně a koledy, ať už lidového původu nebo se známým autorstvím. Nebude chybět ani jedna z nejslavnějších skladeb tohoto typu Tichá noc.

Annie Lennox

Dvanáctou píseň si Annie Lennox sama složila speciálně pro tuto desku a je také jejím prvním singlem. Nese název Universal Child a zpěvačka jej poprvé představila živě letos v dubnu v televizním pořadu American Idol Gives Back.

A Christmas Cornucopia je teprve druhým neautorským albem Annie Lennox po titulu Medusa. Na ten v roce 1995 soustředila svoje verze písní Neila Younga, Ala Greena, Boba Marleyho, Paula Simona či skupiny Clash.

Annie Lennox dosud největšího úspěchu dosáhla v 80. a 90. letech, kdy jí celý svět znal jako polovinu velmi úspěšného dua Eurythmics, které tvořila společně s kytaristou a zároveň tehdejším životním partnerem Davem Stewartem. Doposud prodala přes 80 milionů alb, na svém kontě má čtyři ceny Grammy, jedenáct ocenění Brit Awards a dva Zlaté Glóby.