Diskuze

RECENZE: Angus Young a AC/DC aneb rokenrol není rock’n’roll

Knižní biografie Anguse Younga, kytaristy a dnes už jediného původního člena australské rockové kapely AC/DC, je až příliš krotká.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

České vydání knížek o popové/rockové muzice a jejích představitelích mají často jedno společné = úděsně školácký/amatérský překlad podtrhující neschopnost autora textu převést angličtinu do češtiny způsobem, který netahá za uši + nenutí majitele knihy k tomu, aby ji vrátil. Tohle asi nebude výjimka...Rv

0 0
možnosti

Ještě jedno mají společné - trestuhodnou neznalost nejen tématu, ale i dobových reálií. Nad většinou knih třeba o Beatles nebo Rolling Stones by jeden v lepším případě zaplakal.

1 0
možnosti

Četl jsem už dvě jejich biografie, tuhle už si asi odpustím.

0 0
možnosti

AC/DC zaslouží uznání. Hrát bezmála padesát let to samé a přesto slavit takový úspěch...

2 0
možnosti
Foto

Ta kniha je asi milionkrat lepsi nez tato recenze.

2 0
možnosti

Ale fuj, takové slovíčkaření...Rock’n’roll samozřejmě JE rokenrol. Je rokenrol v širším slova smyslu (všechen rock a odvozené styly asi až do taneční elektroniky) a rokenrol v užším slova smyslu (retro tanec, ve kterém se už tradičně soutěží). To spíš český bigbít nemá nic společného se světovým big beatem.

0 0
možnosti

Prosím autora - co je chybně na větě „Rolling Stones v roce 1967 vydali silně pomýlenou psychedelickou desku Their Satanic Majesties Request, aby se rychle vrátili na správnou bluesovou cestu...“? Že byste snad chtěl používat slovo "aby" čistě ve smyslu účelu, nikoli v nějakém přeneseném smyslu?

0 0
možnosti

to je jako "běžel, aby upadl" ... nikdo normální neběží, aby upadl :-) ... ale fakt je, že podle tohoto bych knihu nehodnotil ...

0 0
možnosti