Angelo Kelly - koncert v ostravském klubu Prostor Tančírna (22. září 2006) | foto: Alexandr Satinský, MF DNES

Angelo Kelly už nemutuje, přesto netáhne

  • 29
Člen kdysi známé zpívající rodiny Kelly Family, Angelo Kelly, koncertoval v Ostravě. Moc fanoušků nenalákal.

„Angelo mutuje a zničil celou zpívající rodinu,“ notovali si v devadesátých letech s kapelou Tři sestry mnozí, pro které se irští Kelly Family stali synonymem hudebního nevkusu.

Angelo Kelly však dospěl, již dávno nemutuje a v ostravském klubu Prostor Tančírna představil publiku nejen své nové sólové album I'm Ready, ale také novou dospělou image hudebníka suverénně proplouvajícího hned několika žánry.

Většina návštěvníků si přišla na Angelův koncert zavzpomínat na kapelu Kellyho rodiny. „Původně jsme sice očekávali více lidí, ale i s touto návštěvností jsme spokojeni,“ komentuje něco přes stovku návštěvníků pořadatelka koncertu Lucie Franeková.

Na koncertě Angela doprovodila kapela ve složení Claus Fisher - kytara, Matthias Krauss - keyboard, Jens Bachmann - basová kytara a Florian Bungardt - bubny.

Jen zpola zaplněný sál klubu prý však nebyl pro Kellyho zvyklého na plné stadiony zklamáním. „V době největší slávy Kelly Family bylo Angelovi čtrnáct let. Teď je mu čtyřiadvacet, poprvé je na turné jako sólový muzikant a hledá nové publikum,“ říká Franeková.

Kelly, který začal veřejně vystupovat ve třech letech a za sebou má nespočet koncertů po celém světě, skromně poznamenal, že byl před začátkem své letošní tour „tak trochu nervózní, zda dokáže jako sólista utáhnout celý koncert“.

Během koncertního programu předvedl směsku popových balad, ale i řízného rocku, funky či blues. Zvláště v bluesové poloze překvapil opravdovostí a nenásilností výrazu.

Přibližně od roku 2004 se Angelo začal angažovat sólově jako bubeník a producent. Některým ze svých sourozenců vypomáhá při jejich hudebních projektech, účastní se rockových a jazzových projektů, pořádá semináře o hraní na bicí anebo dává soukromé hodiny.

Na svou první poprockovou desku, na níž je výhradním autorem hudby i anglických textů, však čekal poměrně dlouho. „Tím, že jsem nazval desku I’m ready, jsem chtěl vyjádřit, že jsem se konečně vypořádal s vnitřní nejistotou a obavami, zda toto je ta správná cesta.“