Alice Cooper se vrátí do Brna.

Alice Cooper se vrátí do Brna. | foto: CNC/Michal Protivanský

V létě poteče falešná krev. S rockovou show k nám míří Alice Cooper

  • 3
Americký průkopník shock rocku předvede věci ze své desky Welcome 2 My Nightmare i své klasické písně. Vrátí se koncertovat 26. července do brněnské Kajot Areny.

"Vstupenky budou v prodeji od tohoto čtvrtka od 690 korun exkluzivně v síti Ticketportal," uvedla za pořadatele koncertu Kateřina Dědková. Vzhledem k tomu, že přijede se svou šestadvacátou studiovou deskou, se dá předpokládat, že Alice Cooper přiveze svou klasickou hororovou show. K ní už tradičně patří propriety jako gilotina, elektrické křeslo, živý škrtič hroznýš královský, hektolitry falešné krve a děsuplné líčení. 

Právě Alice Cooper na přelomu 60. a 70. let přinesl na koncertní pódia do té doby nevídanou kombinaci horových filmů, garážového rocku a kabaretu. Narodil se 4. února 1948 v americkém Detroitu jako Vincent Damon Furnier a jeho nejnovější deska Welcome 2 My Nightmare vydaná v roce 2011 je volným pokračováním jeho slavné nahrávky z roku 1975. Hostují mu na ní Rob Zombie nebo Ke$ha a v hitparádě časopisu Billboard se vyhoupla až na 22. místo. Stala se tak nejprodávanější Cooperovou deskou od vydání Hey Stoopid v roce 1991.

Cooper a jeho shock rock ovlivnil nespočet umělců. David Bowie se jím údajně inspiroval k vytvoření svého alter ega Ziggyho Stardusta, pro Kiss, Roba Zombieho či Marilyna Mansona byl předobrazem jejich image. Mezi jeho obdivovatele patřili také např. herečka Mae Westová, surrealistický malíř Salvador Dalí, který po zhlédnutí jeho koncertu vytvořil hologram Mozek Alice Coopera, nebo režisér Noční můry v Elm Street Wes Craven, jenž ho označuje za nevlastního otce Freddyho Kruegera.