Cliff Williams a Angus Young z AC/DC v roce 2014

Cliff Williams a Angus Young z AC/DC v roce 2014 | foto: AP

Potvrzeno, basák Williams opouští AC/DC. Angus Young zůstává sám

  • 34
Cliff Williams se dušuje, že za jeho odchodem z hardrockové legendy nejsou personální změny posledních let. Nicméně v nedávném rozhovoru řekl, že ztráta jeho dlouholetých spoluhráčů pro něj byla velká změna. Své rozhodnutí oznámil poté, co kapela v úterý ukončila své Rock or Bust Tour.

Nicméně úmysl odejít po čtyřech desetiletích z AC/DC naznačil Williams už v létě, kdy turbulence v kapele vrcholily. Kytarista Malcolm Young odešel do důchodu kvůli nemoci v roce 2014, bubeník Phil Rudd se turné nezúčastnil, protože si odpykává domácí vězení. Nakonec musel s koncertováním skončit i zpěvák Brian Johnson kvůli problémům se sluchem.

„Je čas skončit, to je vše,“ tvrdí Williams. „Jsem šťastný, že budu moct být s rodinou, odpočívat a dělat věci, které jsem dělal, když jsme zrovna na turné nebyli,“ dodává šestašedesátiletý baskytarista.

Sólový kytarista a spoluzakladatel kapely Angus Young je nyní posledním z dlouholeté sestavy AC/DC. Hudebník v létě připustil, že možná měli skončit už dříve, po odchodu jeho bratra Malcolma. „Ano, možná jsme to vážně přetáhli. Ale byl to právě Malcolm, kdo vždycky bojoval a tlačil nás dál. Měl ten drajv a já cítil povinnost pokračovat. Možná právě proto, že jsem s ním u toho byl v samých začátcích,“ tvrdil Angus Young začátkem srpna.