Axl Rose na koncertu Guns N’ Roses v roce 2006

Axl Rose na koncertu Guns N’ Roses v roce 2006 | foto: Zádor Péter

AC/DC s Axlem? Jako když Funese dabuje Krampol, čertí se fanoušci

  • 131
Informaci kapely AC/DC, že svoje turné Rock Or Bust dokončí se zpěvákem Axlem Rosem ze skupiny Guns N’ Roses, potvrdil i pořadatel tuzemského koncertu australských rockerů. „Tohle už nejsou AC/DC,“ zlobí se fanoušci. Pražská zastávka je vyprodaná, pořádající agentura to však se zájemci hodlá řešit.

Zpěvák Brian Johnson končí kvůli problémům se sluchem. „Jeho rozhodnutí okamžitě ukončit účast na turné kvůli záchraně sluchu rozumíme,“ napsala australská rocková legenda v oficiálním vyjádření.

Kapela se v nové koncertní sestavě poprvé objeví 7. května v Lisabonu, kde startuje evropská odnož turné. V Praze se AC/DC představí 22. května na koncertu pod širým nebem na letišti v Letňanech.

Ten je už delší dobu vyprodaný. Mnozí fanoušci jsou však z náhradního vokalisty poněkud rozčarovaní. „Na torzo AC/DC s Axelem prostě nejdu.“ „Takže AC/DC revival... děkuji nechci.“ „Jako když Funese dabuje Krampol.“ Anebo po vzoru Jiřího Babici – „když nemáš Briana, dej tam aspoň Axla“. To vše zaznívá v diskusi pod nedělním článkem.

Pořadatelé jsou na stížnosti skalních fanoušků připravení. „Držitelé vstupenek, kteří nejsou spokojeni s volbou hostujícího zpěváka, mohou kontaktovat kancelář Live Nation Česká republika na e-mailu info@livenation.cz,“ říká PR manager Petr Novák.