Aneta Langerová ve filmu 8 hlav šílenství

Aneta Langerová ve filmu 8 hlav šílenství | foto: ArtsMarketing

Netradiční filmový soundtrack nabídne první duet Langerové a Dusilové

  • 0
Vladivojna La Chia vydá další ze svých netradičně pojatých filmových soundtracků. Po hudbě a písním k filmu Nevinnost a seriálu Až po uši tentokrát připravila v mnohém unikátní album inspirované snímkem 8 hlav šílenství, k němuž rovněž složila hudbu. Desku uvozuje klip k písni Záře.

Nahrávka, na níž nezaměnitelná zpěvačka, skladatelka a textařka spolupracovala s Lucií Bílou, Lenkou Dusilovou, Anetou Langerovou, Otou Klempířem či Kittchenem, vyjde 6. října u Supraphonu a uvádí ji singl a klip Záře, v němž zpívá právě Kittchen. Slavnostní křest se uskuteční 15. listopadu v pražské La Fabrice.

„Z hudebních motivů, které ve filmu zazní, jsem vytvořila skladby na básně Anny Barkovové, o níž film je, a k nim jsem přizvala několik výrazných interpretů, vlastně docela nesourodou společnost,“ komentuje Vladivojna novinku, pro kterou se jí podařilo získat velmi pestrou a pro někoho možná až překvapivou paletu zpěváků a zpěvaček.

Vladivojna La Chia – Záře

Uslyšíme tak například Lucii Bílou ve dvou naprosto nových a odlišných polohách. Představitelka filmové hlavní role Aneta Langerová se zde objevuje jak sólově, tak vůbec poprvé v duetu s Lenkou Dusilovou. Svůj hlas albu propůjčilo i pár výrazných jmen současné alternativní scény jako zpěvák rock metalové kapely Insania Poly nebo postapokalyptický písničkář Kittchen.

Několik písní z nového alba zazní i na turné, které Vladivojna se svým uskupením 4Trio odstartuje 21. října v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře.

„Naše koncerty jsou výjimečné tím, že všechny písně hrajeme v aranžích pro akustické nástroje. Takže skladby, které jsou na albu hojně protknuté elektronikou, jsou v koncertní podobě jiné. Je to pro nás velké dobrodružství a zábava,“ říká k živému hraní Vladivojna.