Ricky Gervais Glóby moderoval podruhé. Třetí v jeho podání už nebudou

Ricky Gervais Glóby moderoval podruhé. Třetí v jeho podání už nebudou | foto: AP

Další Glóby už Gervais moderovat nebude, s kritikou však nesouhlasí

  • 11
Britský komik Ricky Gervais, jehož moderování letošních prestižních filmových a televizních cen Zlatý glóbus o víkendu vyvolalo kritiky, prohlásil, že už nebude znovu moderovat hollywoodské ceny.

"Už to nebudu znovu dělat," řekl Gervais podle serveru tmz.com v krátkém videorozhovoru na ulici v New Yorku. "Myslím, že dvakrát to stačilo," dodal Gervais, známý tím, že netrpí přehnanou uctivostí vůči hvězdám a neváhá si z nich dělat legraci.

Gervais se při moderování Glóbů trefoval vtipy hraničícími s urážkami například do herců Charlieho Sheena, Roberta Downeyho Jr., scientologů (k nimž patří například Tom Cruise a John Travolta), do filmu Cizinec, který byl mezi nominovanými na Zlatý glóbus, a neušetřil dokonce ani pořádající Asociaci zahraničních novinářů a jejího prezidenta Philipa Berka.

Připomeňte si Glóby v citátech hvězd

Svými projevy zaujali nejen ocenění, ale i ti, kdo ceny předávali

Zlaté glóby 2011 - M. Douglas
Zlaté glóby 2011 - A. Benningová
Zlaté glóby 2011 - P. Giamatti

Zprava Paul Giamatti, Annette Beningová a Michael Douglas

Jeho kousavý humor ale podle mnoha amerických kritiků zašel příliš daleko a uváděl hvězdy přítomné na ceremoniálu v hotelu Hilton do rozpaků (více zde). Downey Jr. na podiu řekl, že ceremoniál byl "neobvykle hanebný".

Někteří mu to i částečně vrátili, jako například Tom Hanks, který řekl: "Pamatujeme si časy, kdy Ricky Gervais byl lehce oplácaný, ale velmi milý komik. Teď není ani jedno." Gervais, známý jako tvůrce televizních seriálů Kancl a Komparz, ale kritiky v úterý odbyl. "Mě se to opravdu líbilo víc než loni," zhodnotil svoje vystoupení v rozhovoru se serverem tmz.com

,