Ceny pro Zlaté glóby 2009

Ceny pro Zlaté glóby 2009 | foto: Profimedia.cz

Organizátoři Zlatých glóbů žalují „zrádce“. Úplatky jsme nebrali, vzkazují

  • 1
Organizace udělující Zlaté glóby žaluje své bývalé zaměstnance za pomluvu a úmyslné překroucení skutečností. Ti ji obvinili, že přijímala úplatky výměnou za nominace na prestižní ceny. Nic takového nemůžete dokázat, vzkazuje "pomlouvačům"..

Americké sdružení zahraničního tisku (HFPA) v pondělí zažalovalo Michaela Russella, jeho partnera Stephena LoCasciu a Russellovu marketingovou firmu za porušení důvěrného ujednání. Dvojice se podle žaloby rovněž pokusila těžit z konexí, které měla ve vztahu k pompézní show udělování cen.

Natalie Portmanová na předávání Zlatých glóbů v šatech Viktor&Rolf (2011)
Zlaté glóby 2011 - Ricky Gervais

Dva lidé, o kterých se také mluvilo: Natalie Portmanová a provokatér Ricky Gervais

Žaloba přišla tři týdny poté, co Russell zažaloval HFPA a obvinil ji, že její členové, kteří vybírají filmy, brali úplatky výměnou za nominace a ceny. Russellova žaloba byla přijata jen tři dny před letošním ceremoniálem udělování cen, podle agentury AP však na něj neměla žádný dopad. (více o konfliktu ZDE)

"Bez špetky důkazů (Russellova firma) vyrobila smyšlený příběh hollywoodských intrik, který spadá do pionýrských dob rokenrolu v rozhlase s květnatými odkazy na úplatky," uvádí se v žalobě HFPA.

Zlaté glóby uděluje americké Sdružení zahraničního tisku, vítězné filmy vybírá porota o 84 členech. Ocenění je považováno za předzvěst slavných Oscarů, které jsou tradičně udíleny v únoru.

,