Z filmu Transformers: Poslední rytíř

Z filmu Transformers: Poslední rytíř | foto: CinemArt

Na nejhorší film roku aspirují Transformers, Mumie i Pobřežní hlídka

  • 15
Tradičně v předvečer nominací na Oscara vyhlašuje nadace Zlatá malina uchazeče o anticeny pro nejhorší filmy. Nejvíce nelichotivých šancí má snímek Transformers: Poslední rytíř, jeho soupeři v kategorii nejhorších děl roku 2017 jsou Pobřežní hlídka, Padesát odstínů temnoty, Mumie a Emoji ve filmu.

Za druhý díl erotické ságy Padesát odstínů má nominaci na nejhorší herečku i Dakota Johnsonová, silnou rivalkou jí však bude Jennifer Lawrence z hororu ...matka!. Bez šancí nejsou ani Katherine Heiglová, Tyler Perry a Emma Watsonová navržená za sci-fi The Circle.

Mezi nejhoršími herci se sešly prvoligové hvězdy. Tom Cruise má nominaci za novou verzi Mumie, Johnny Depp za pokračování Pirátů z Karibiku - Salazarovu pomstu, Jamie Dornan za Padesát odstínů temnoty, Zac Efron za variaci na seriál Pobřežní hlídka a Mark Wahlberg za komedii Táta je doma 2.

Také ve vedlejších rolích se opakují herci ze stejných titulů. Javier Bardem to schytal za ...matku! i Piráty z Karibiku, Russell Crowe za Mumii, Mel Gibson za Táta je doma 2 a v barvách Transformers hrozí anticena Joshi Duhamelovi
i Anthonymu Hopkinsovi. 

Vedlejší role z Padesáti odstínů se zase nevyplatila Kim Basingerové, s níž bojují Goldie Hawnová či Susan Sarandonová.

Nejhorší dvojice vzejde opět z pokračování některé série od Padesáti odstínů přes Transformers po Piráty z Karibiku, které v kategorii předělávek doplní ještě Mumie a Pobřežní hlídka. Mezi nejhorší režiséra pak pronikl jindy uctívaný Darren Aronofsky za svou ...matku!

Nositelé Zlatých malin, o nichž hlasuje na tisíc odborníků, budou vyhlášeni den před udílením Oscarů, které letos připadá na 4. březen. Vítězové anticen v podobě míčku natřeného zlatou barvou si však zpravidla pro svou trofej na ceremoniál nechodí.