Ženy ze Sexu: Začala jsem v Praze jako nezkušená šestnáctka, tvrdí Miranda

  • 62
Cynthia Nixonová alias Miranda, další z hvězd Sexu ve městě 2, které iDNES.cz poskytly exkluzivní videorozhovor, zaujala už na premiérovém červeném koberci. "Notorická" zrzka totiž přišla s blonďatými loknami. "Konečně jsem to já, blond vlasy mám od přírody," smála se údivu novinářů.

Na "Mirandu" se všichni těšili. Má pověst bezprostřední, chytré a zcela nehollywoodské dámy, která je navíc v reálu mnohem krásnější než na plátně. Nezklamala.

hvězdy před objektivem

Jak probíhá rozhovor, na nějž máte necelých pět minut? Podívejte se na další: se Samanthou, Charlottou či s režisérem Sexu ve městě 2.

Krásná byla i zblízka, na otázky odpovídala se zájmem (jako jedna z mála dokonce vzala na milost i tu od čtenářů, zjišťující, koho jiného by v "městském sexu" chtěla hrát). A když pochopila, že před ní usedl kdosi z České republiky, hbitě zareagovala.

Představitelky hlavních rolí filmu Sex ve městě 2 na londýnské premiéřez filmu Sex ve městě

"Víte, že znám Prahu? Byla jsem v ní dávno, na úplném začátku kariéry, ještě jako nezkušená šestnáctka. Točila jsem tam s Formanem, na to se nedá zapomenout," hlásila dřív, než stihl asistent říct "klapka" a rozjel se oficiální čtyřapůlminutový rozhovor.

Díl čtvrtý: s Mirandou v pokoji (očima autorky)

S žádnou jinou hvězdou značky Sex ve městě jsem si tolik nepopovídala (samozřejmě nepočítám pouze oněch oficiálních pár minut, ale i ty další, kterými mě Nixonová obdařila svému agentovi navzdory - "Promiň, ale slečna je z Prahy.")

Z filmu Sex ve městě 2Z filmu Sex ve městě 2

Nevím, jestli za to mohla nostalgie ze setkání s někým z Česka, kde před bezmála třemi desítkami let natáčela Formanova Amadea, nebo je tahle herečka prostě jenom vzácně komunikativní, ale bavila mě ze všech nejvíc. Respektive měla jsem z ní pocit, že se naším povídáním baví taky.

Výhradně její zásluhou se vytratila pachuť z předcházejícího rozhovoru s "Božským", který dával celou dobu a všem nepokrytě najevo, že ho propagace Sexu ve městě 2 velmi obtěžuje (a já samozřejmě nejvíc). Výhradně její zásluhou jsem ze dne, který měl blíž k pásové výrobě než k exkluzivní mediální akci, nakonec odjížděla v dobré náladě.

Představitelky hlavních rolí filmu Sex ve městě 2 na londýnské premiéře

Navíc mi zachránila diktafon, když ho chvatem, za nějž by se nemusel stydět ani šaolinský mnich, zachytila těsně nad zemí a podala mi ho zpět se slovy: "To by byla škoda, nedovézt mě do Prahy, ne?" Byla.

Exkluzivně z Londýna

Místo vyhrazené pro iDNES.cz na červeném koberci k premiéře Sexu ve městě 2Producenti poprvé v historii filmového marketingu upřednostnili internetová média před tištěnými a na londýnskou premiéru Sexu ve městě 2 pozvali nejvýznačnější internetové deníky světa. Portál iDNES.cz měl tu čest být mezi nimi. V následujících týdnech proto přineseme sérii videorozhovorů se všemi zbývajícími hlavními hrdinkami filmu Sex ve městě 2 - Sarah Jessikou Parkerovou, Kristin Davisovou i Cynthií Nixonovou - a také s "Božským" Chrisem Nothem a režisérem snímku Michaelem Patrickem Kingem. Většina z nich také odpověděla na dotaz, který jim vybrali sami čtenáři. Přehled odpovědí na otázku Kdybyste si ve scénáři mohl/a vybrat jinou postavu, koho byste chtěl/a hrát? přineseme na konci rozhovorového seriálu jako bonus.