Hudebník Robert Hlavatý | foto: roberthlavaty.cz

Zemřel herec a zpěvák Robert Hlavatý, hrál v Tajemství i v Ulici

  • 8
Ve věku 50 let zemřel na rakovinu muzikant a herec Robert Hlavatý. Objevil se v muzikálech Kvaska, Děti ráje či jako velekněz v představení Jesus Christ Superstar, hrál i v seriálu Ulice. Úmrtí potvrdila pražská divadla Kalich i Karlín, kde Hlavatý působil.

Robert Hlavatý se uplatnil jako moderátor televizního pořadu Rockparáda, účinkoval na velkém koncertu skupiny Kabát na Bílé hoře, vystupoval se svou skupinou RH Band i dalšími kapelami mimo jiné na Rockování, na Dejvickém létě nebo v rámci akce Pražský majáles.

Jeho doménou však byly divadelní muzikály. Objevil se v představeních Kvaska, Děti ráje, Bídníci, Jesus Christ Superstar, Miss Saigon nebo Tajemství, účastnil se zájezdové verze muzikálu Vlasy, zahrál si menší roli v nekonečném seriálu Ulice nebo ve filmu Andělé všedního dne.

Hlavatý se nejprve učil hře na pozoun, v patnácti začal hrát na baskytaru a zpívat ve skupinách Pertinax, Soho, Yarro, Swans In The Dark nebo Strahov. Byl členem skupiny Oskara Petra Fabrica Atomica, studoval zpěv a skládal hudbu ke krátkým filmům.