Z filmu Ženy v běhu

Z filmu Ženy v běhu | foto: CinemArt

Vetchý sesadil Mercuryho, na Ženy v běhu přišlo do kin 177 tisíc lidí

  • 2
Romantická komedie Ženy v běhu, v níž čtveřici hrdinek v čele se Zlatou Adamovskou doplňují Ondřej Vetchý a Martin Hofmann, rázně ukončila panování Freddieho Mercuryho. Na domácí premiéru přišlo 177 tisíc diváků, na muzikantův životopis Bohemian Rhapsody 39 tisíc lidí.

První víkendové výsledky Žen v běhu řadí novinku v historickém žebříčku nejúspěšnějších startů v Česku na čtrnácté místo. Z domácích děl před ní stojí třeba Anděl Páně 2, který svou cestu kiny zahájil se 188 tisíci zájemců, absolutní rekord se čtvrt milionem diváků stále drží Padesát odstínů šedi.

Ovšem aby Ženy v běhu dohonily celkové skóre snímku Bohemian Rhapsody, musí ve svém milostném maratonu ještě hodně přidat. Jenom na tržbách jde zatím o rozdíl mezi 28 miliony korun pro tuzemskou veselohru a 222 miliony korun pro biografii frontmana kapely Queen.

Film Bohemian Rhapsody tak za čtrnáct týdnů promítání v Česku překonal dosavadní rekord snímku Avatar, jenž u nás utržil 219 milionů korun. Tehdy ovšem průměrné vstupné činilo sto korun, nyní vyšplhalo na 139 korun. 

Na dojemný rodinný příběh Psí domov zbylo třetí místo s 28 tisíci návštěvníků, animovaná pohádka Raubíř Ralf a internet skončila čtvrtá a teprve na páté pozici se vynořil další přírůstek minulého týdne, teenagerský horor Úniková hra s 21 tisíci fanoušků.

Na premiérový milostný thriller Ticho před bouří se navzdory hvězdnému obsazení vydalo jen pět tisíc zájemců a všechny ostatní položky dvacetimístné víkendové statistiky Unie filmových distributorů již tvoří starší snímky.

Nejdéle z nich bodují Bohemian Rhapsody, Grinch a pokračování Fantastických zvířat. Z českých snímků se kromě Žen v běhu chodilo o víkendu ještě na pohádku Čertí brko.