Doporučujeme

Tomb Raider (2018) | foto: Warner Bros

Nová Lara Croft prohrála s domácí Tátovou volhou, Tlumočník zapadl

  • 6
Premiérová akční legenda Tomb Raider, která do role bojovnice Lary Croft přivedla Alicii Vikanderovou, startovala úspěšně v šedesátce zemí. Ale v Česku podlehla snímku Jiřího Vejdělka Tátova volha, který vyhrál už svůj druhý víkend.

Tentokrát road movie matky a dcery v podání Elišky Balzerové a Tatiany Vilhelmové stačilo k vítězství 44 tisíc diváků. Nová adaptace počítačové hry s Larou Croft skončila druhá s 32 tisíci fanoušky. Také třetí příčka patří novince, norské pohádce natáčené i u nás Cesta za králem trollů; šlo na ni 17 tisíc lidí.

Až pod stupně vítězů klesly komiks Black Panther a špionážní romance Rudá volavka. Slibně se ujala zatím jen limitovaná předpremiéra animované pohádky Králíček Petr, která se v plném nasazení do kin teprve chystá.

Z premiér týdne se do první víkendové desítky probojoval ještě hororový příběh Oni 2: Noční kořist, který si dopřálo na sedm tisíc milovníků žánru.

Naopak při svém tuzemské startu spíše propadl slovensko-česko-rakouský Tlumočník s Jiřím Menzelem v titulní roli, do pětaosmdesáti kin na něj dorazily jen tři tisíce zájemců.  Z aktuálně bodujících českých děl si vede nejlépe Tátova volha, která se po druhém víkendu blíží už 160 tisícům návštěvníků.