Brad Pitt a Leonardo DiCaprio ve filmu Tenkrát v Hollywoodu (2019)

Brad Pitt a Leonardo DiCaprio ve filmu Tenkrát v Hollywoodu (2019) | foto: AP

Tarantino v Česku zabírá, na Tenkrát v Hollywoodu přišlo 118 tisíc lidí

  • 34
Novinka Quentina Tarantina Tenkrát v Hollywoodu rozčeřila stojaté vody prázdninové návštěvnosti kin, za první víkend ji vidělo 118 tisíc fanoušků, kteří v pokladnách nechali 19 milionů korun. Celosvětově už retropříběh z roku 1969 utržil na 122 milionů dolarů.

Další dvě příčky víkendové statistiky Unie filmových distributorů patří pohádkám, jmenovitě snímku Toy Story 4: Příběh hraček, jenž si připsal 26 tisíc návštěvníků, a Lvímu králi, který jich našel o deset tisíc méně, ovšem hraje se déle a celkově už nasbíral přes 300 tisíc diváků.

Až na čtvrté místo klesla akční jízda Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw, načež  teprve těsně za ní startovala domácí premiérová pohádka Hodinářův učeň, kterou si z víkendové nabídky kin vybralo 13 tisíc lidí. 

Vedle ní ve dvacetimístném žebříčku zůstávají už jenom dva starší české tituly - vytrvalé komedie Ženy v běhu a Teroristka.

K oddechovému létu patří jak horory, z nichž v aktuálním přehledu figurují tři, tak rodinné snímky včetně animovaných, za které vedle Toy Story 4 bodují ještě Tajný život mazlíčků 2 nebo Tlapková patrola.

Nicméně víkend patřil Tarantinovi, který do přehledu pronikl hned dvakrát. Jedno kino totiž vrátilo na plátno režisérův slavný snímek Pulp Fiction: Historky z podsvětí, který si po letech dopřálo 280 diváků; stačilo to na dvacátou pozici.