Z filmu Black Panther | foto: Falcon

Černý komiks a rudá špionka poslaly oscarovou kolekci ke dnu

  • 8
Víkendový žebříček českých kin názorně dokládá, jak oscarové kandidáty divák obchází. Vítězná Tvář vody, favorizované Tři billboardy kousek za Ebbingem i premiérová Lady Bird svorně zůstaly pod dvěma tisíci zájemců. Vyhrál opět komiks Black Panther, následovaný špionážní novinkou Rudá volavka.

Komiks o černém bojovníkovi našel o svém třetím víkendu 26 tisíc fanoušků, celkem už eviduje na 200 tisíc návštěvníků. Rudá volavka čili ruská agentka v amerických službách startovala s 20 tisící diváků, těsně za ní zůstala domácí komedie Věčně tvá nevěrná, uváděná už druhý týden.

Z novinek zabral ještě horor Winchester: Sídlo démonů, který zlákal skoro 15 tisíc lidí. Jiné dvě premiéry, Noční hra i Triky s trpaslíky, začaly svou pouť našimi kiny shodně na sedmi tisících zájemců.

Jednorázové uvedení koncertního dokumentu nazvaného Sex Pistols: Anglie tu bude navždy uvítalo na dvanáct set příznivců kultovní kapely; museli to stihnout za jediný den.

V celkových souhrnech titulů bodujících o víkendu vede ve statistikách Unie filmových distributorů nadále film Jumanji: Vítejte v džungli!, následovaný erotickým příběhem Padesát odstínů svobody. Oba mají přes tři sta tisíc diváků, z domácích děl se nad čtvrt milionu přehoupla pohádka Čertoviny.