Z hororu Řbitov zviřátek

Z hororu Řbitov zviřátek | foto: Cinemart

Stephen King je pořád král, jeho horor Řbitov zviřátek vládl kinům

  • 3
Premiérový horor Řbitov zviřátek, který vznikl podle předlohy Stephena Kinga, přilákal o víkendu do tuzemských kin 30 tisíc diváků. Těsně tak porazil domácí tragikomedii Teroristka, která o svém druhém víkendu nalezla přes 29 tisíc zájemců.

Na třetím místě s 28 tisíci fanoušků skončila nová teenagerská romance vzorné studentky a školního vyvrhela After: Polibek, následovaná rodinným komiksem Shazam!, jenž se u nás promítal již druhý týden.

Zato jiný a drsnější komiks, premiérový Hellboy, začal svou cestu našimi kiny teprve na páté příčce, na kterou mu vystačilo 21 tisíc návštěvníků.

Ještě větší překvapení představuje až deváté místo pro finále populární cestopisné ságy žlutých aut, snímek Trabantem tam a zase zpátky se musel při své premiéře ve více než devadesáti kinech spokojit s necelými šestnácti tisíci zájemci.

Předstihlo jej i několik starších domácích titulů, jak animované Velké dobrodružství Čtyřlístku, tak neúnavná romantická komedie Ženy v běhu. Naopak až v druhé desítce dvacetimístné víkendové statistiky Unie filmových distributorů se ocitlo žánrově příbuzné LOVEní.

Kolekci aktuálně bodujících českých děl uzavírá historický Skleněný pokoj, který si tentokrát připsal bezmála tři tisíce diváků. Ctižádostivý projekt s mezinárodním obsazením dal po pěti týdnech dohromady 82 tisíc návštěvníků.