Z filmu Dolittle

Z filmu Dolittle | foto: CinemArt

Domácí parodii Případ mrtvého nebožtíka předběhli Mizerové 3 i Dolittle

  • 0
Až na třetím místě se po svém víkendovém startu ocitla tuzemská komedie Případ mrtvého nebožtíka, která paroduje televizní krimiseriály. Do 172 kin na ni dorazilo přes 29 tisíc diváků. Vyhrál pohádkový lékař Dolittle.

Na dobrodružný příběh o zázračném doktoru Dolittleovi, který ovládá řeč zvířat, přišlo bezmála 36 tisíc zájemců. Také druhé místo patřilo zahraniční novince, akční krimikomedii Mizerové navždy, která zlákala skoro 32 tisíc lidí.

Následující příčky aktuální statistiky Unie filmových distributorů již patřily starším titulům. Do skupiny od patnácti do deseti tisíc návštěvníků se vešly snímky Šťastný nový rok, Ledové království II, Jumanji: Další level, Na nože
a domácí Můj příběh.

Vedoucí desítku žebříčku uzavírají jednak česká komedie Vlastníci, jednak poslední epizoda ságy Star Wars s podtitulem Vzestup Skywalkera, která brzy prolomí hranici čtyř set tisíc diváků.

Do druhé desítky se vešly ještě dva premiérové filmy. Životopisný příběh Richard Jewell, který natočil Clint Eastwood, vyhledalo dva a půl tisíce lidí, na portrétní dokument Karel Svoboda: Šťastná léta se podívalo třináct set skladatelových fanoušků.

Rekordmanem mezi bodujícími díly zůstává animovaná pohádka Ledové království II, jejíž celková návštěvnost dosahuje osmi set tisíc diváků a tržby přes 114 milionů korun. Za ní se drží snímek Jumanji: Další level.