Denisa Nesvačilová a Petra Hřebíčková ve filmu Přes prsty

Denisa Nesvačilová a Petra Hřebíčková ve filmu Přes prsty | foto: CinemArt

Na Kolečkovu romantickou komedii Přes prsty přišlo 78 tisíc diváků

  • 0
Domácí romantické komedie mají své diváky jisté. Na nejnovější z nich, režijní debut scenáristy Petra Kolečka Přes prsty, přišlo o startovním víkendu 78 tisíc lidí, což bohatě stačilo na první místo.

Příběh z prostředí plážového volejbalu měl také k dispozici nejvíce kin, celkem 161, zatímco Tarantinovo retro Tenkrát v Hollywoodu se dopracovalo k 31 tisícům zájemců a ke stříbrné pozici se sotva polovičním počtem sálů. Za tři týdny už má snímek s dvojicí Pitt-DiCaprio na kontě přes tři sta tisíc lidí.

Třetí místo patřilo dětské novince týdne, animované pohádce Angry Birds ve filmu 2, kterou si vybralo 29 tisíc návštěvníků. Zbytek dvacetimístného žebříčku Unie filmových distributorů již tvoří výhradně snímky staršího data.

Do první pětky se vešly ještě animovaný hit Toy Story 4: Příběh hraček, který už vidělo na 165 tisíc fanoušků, a hororová komedie Krvavá nevěsta, jež těsně předstihla Lvího krále.

Naopak na samém konci statistiky se ocitly tituly s aktuální návštěvností kolem dvou set diváků jako dokument Diego Maradona či německá komedie Bez věcí nad věcí.

Českou tvorbu vedle premiéry Přes prsty zastoupila ještě pohádka Hodinářův učeň, která se po třech týdnech blíží 40 tisícům diváků, a vytrvalé Ženy v běhu, jejichž úspěšná dráha v kinech trvá už jedenatřicet týdnů.