Z filmu Predátor: Evoluce | foto: Ci

Návratu Predátora postačilo k vítězství v kinech 38 tisíc diváků

  • 0
Premiérová akční sci-fi ze slavné série Predátor: Evoluce ovládla o víkendu 138 kin v Česku a přivedla do nich přes 38 tisíc diváků. Bylo to však těsné vítězství, jen o necelou tisícovku fanoušků méně zlákal minulý výherce, horor Sestra.

Na třetím místě víkendového žebříčku Unie filmových distributorů se drží animovaná trvalka Úžasňákovi 2, která během sedmi týdnů překročila hranici tří set tisíc návštěvníků. Čtvrtá příčka s devíti tisíci zájemců připadla naopak novince, německé tragikomedii Spolu to dáme.

Vzhledem k slunnému babímu létu i chudé nabídce nových titulů se žádné rekordy opět nekonaly.

Dokonce i premiérová hraná pohádka Malá čarodějnice, která svým názvem odkazuje k populární animované podobě stejného příběhu z 80. let, se při svém startu ve více než stovce sálů musela spokojit pouze s necelými osmi tisíci diváků.

Ani zpráva, že bude Česko zastupovat v bojích o Oscara, zatím nepomohla půvabné klukovské komedii Všechno bude, kterou doposud vyhledalo kolem tří tisíc lidí. Z domácích snímků si nové návštěvníky o víkendu připsaly tituly Důvěrný nepřítel, Jan Palach, Úsměvy smutných mužů a Chata na prodej.