Z filmu Black Panther | foto: Falcon

Diváky si rozdělili komiksový Černý panter a erotika Padesáti odstínů

  • 7
Premiérový komiks Black Panther přivedl o víkendu do našich kin 88 tisíc lidí, na druhé místo klesl minulý vítěz, erotická romance Padesát odstínů svobody s 55 tisíci návštěvníků, která již po druhém víkendu zlomila hranici čtvrt milionu diváků.

Ostatní snímky jako by skoro neexistovaly. Animovaný příběh Coco potřeboval na třetí místo jen 14 tisíc zájemců podobně jako následující Prezident Blaník. Snímek Jumanji: Vítejte v džungli! byl pátý s 11 tisíci fanoušků a oscarový favorit Tvář vody u nás odstartoval s deseti tisíci diváků.

Ostatní novinky se do dvacetimístného víkendového žebříčku Unie filmových distributorů vůbec neprobojovaly. Z aktuálně hraných domácích titulů se dostal nejvýše Špindl, který se blíží 290 tisícům diváků, o čtyřicet tisíc za ním zaostává pohádka Čertoviny a Prezident Blaník je na 140 tisících.

Také ve světě vítězil Black Panther. Na severoamerické půdě utržil za svůj čtyřdenní víkend na 200 milionů dolarů, což znamená pátý nejsilnější start tamních kin, a dalších 169 milionů dolarů na vstupném si připsal z ostatních trhů světa - včetně tuzemských patnácti milionů korun.